urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli prepovedano drogo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


FOTO: PP Dolenjske Toplice

 

 

 

Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih
in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovana voznica

Nekaj po 15. uri so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo
43-letno žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nesrečo, ki se je zgodila na Drski v Novem mestu, povzročila 52-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 43-letne voznice. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so okoli 21.30 na Ljubljanski cesti v Novem mestu ustavili 24-letnega voznika iz okolice Šentjerneja in mu zaradi
nepravilnega prevoza oseb izdali plačilni nalog ter prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj prepovedi ni upošteval, saj so ga uro kasneje ponovno ustavili. Osebni avtomobil BMW so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Izdali mu bodo tudi plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 12. 11. je s parkirnega prostora na Golijevem trgu v Trebnjem nekdo odtujil tovorno vozilo Renault clio, letnik 2013, bele barve, z registrsko številko NM ZF-006.

V Vrbovcah na območju PP Šentjernej je med 11. 11. in 12. 11. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Zasegli prepovedano konopljo

Policisti PP Dolenjske Toplice so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 36-letnega moškega iz okolice Žužemberka. Med hišno preiskavo so našli in zasegli okoli pol kilograma prepovedane konoplje. Zoper kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Podklanca (PP Črnomelj) izsledili in prijeli šest državljanov Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.