urednistvo@preteklih24.si

Policisti 19-letnikoma zasegli manjše količine zelene posušene rastline

Dne 12.11.20 ob 15.12 uri je bil OKC PU Nova Gorica obveščen o vlomu v klet v enem od stanovanjskih blokov v Novi Gorici.


Slika je simbolična

 

 

 

Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na kletnih vratih odtrgal kovinski zapah in vstopil v klet. Po dejanju je kraj zapustil ne da bi kaj odvzel. Podana bo kazenska ovadba.

PREKRŠEK PO PREPOVEDANIH DROGAH

Dne 12.11.20 ob 17.30 uri so policisti na ŽP Nova Gorica dvema 19 letnikoma zasegli manjše količine zelene posušene rastline. V primeru potrditve, da gre za prepovedano drogo konoplja, bo zoper obe osebi uveden hitri prekrškovni postopek.

POSTOPEK S TUJCI

Dne 12.11.20 ob 13.05 uri so policisti na ŽP Nova Gorica imeli v postopku štiri tujce, državljane Maroka. V postopku ugotovljeno, da gre za prosilce za mednarodno zaščito (azil). Vsem štirim so bili izdani plačilni nalogi zaradi kršitve prehajanja občinskih meja.

POSTOPEK S TUJCI

Dne 12.11.20 ob 23.50 uri so imeli policisti na kontrolni točki Vrtojba postopek z državljankami Moldavije. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta obe prekoračili bivanje v schengenskem območju. Obe državljanki sta na kraju plačali globo, napoteni, da v tranzitu zapustijo Slovenijo.