urednistvo@preteklih24.si

Voznik tako vinjen, da so ga domov odpeljali kar policisti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom; 11 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Na Grencu so škofjeloški policisti v petek popoldan obravnavali prijavo o nedovoljenem zbiranju prispevkov pred trgovskim centrom. Za kršitev so obravnavali dve državljanki Romunije, izsledili pa so tudi voznika, ki je ženski pripeljal na parkirišče in prevažal naokoli. Šlo je za voznika osebnega avtomobila Audi A6 srebrne barve.

Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS so s pomočjo gorskih reševalcev z Mojstrane na Dovjem odstranili in uničili staro ročno bombo.

Včeraj zjutraj so se na Kokrici vnele smeti. Škoda ni nastala. Jeseniški policisti so včeraj obravnavali padec moškega s strehe. Tuja krivda je izključena. Moški se je v dogodku po prvih podatkih lažje poškodoval.

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali moškega, ki je na glavni prometnici skozi Kranj z enim delom vozila stal na vozišču, z drugim pa na travniku. Prestavna ročica je bila v vzvratni prestavi, voznik pa neodziven. Razlog je bil v alkoholu. Preizkus alkoholiziranosti je voznik odklonil. Domov so ga odpeljali svojci. Zaradi hujšega prekrška bo obravnavan v prekrškovnem postopku.

Divjad je bila v zadnjih dveh dneh povožena v Nomenju, na Belci in pri avtocestnem izvozu za Brnik.

Tatvine

Na Jesenicah je občan v petek prijavil tatvino telička. Na Cesti Kokrškega odreda v Kranju je storilec skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil denarnico z bančno kartico in PIN kodo. Kasneje je na bankomatu opravil dvig. Vrata zaklepajte, zraven bančnih kartic pa nikoli ne imejte PIN številke, ker bo storilec zagotovo poskušal opraviti dvig in vas bo s tem še dodatno oškodoval.

Vlomi

V Podreči je bilo z naviranjem okna v pritličju vlomljeno v stanovanjsko hišo. V Svetem Duhu pa so policisti obravnavali dva vloma. Obakrat pa je bilo vlomljeno skozi okno in v noči iz petka na soboto. Iz hiš je bil odtujen denar in zlatnina.

Ostala kriminaliteta

Na Cesti 1. maja v Kranju je storilec namerno poškodoval zapornico na parkirnem prostoru.

Na Seliški cesti na Bledu so policisti obravnavali poškodovanje električnega pastirja, ki ga je storilec večkrat prerezal.

Na Trgu svobode v Tržiču pa je storilec včeraj poškodoval oziroma popraskal vrata na dveh osebnih avtomobilih. Poškodovanje je bilo storjeno okoli 19. ure.