urednistvo@preteklih24.si

Oče in sin umrla za posledicami zastrupitve z ogljikovim monoksidom

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 361 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 89 dogodkov, s področja javnega reda in miru 117 dogodkov in s področja prometne varnosti 110 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 22 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poizkusu) in 14 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, ter dve nesreči v kateri sta bila udeleženca huje poškodovana. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 22 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 22 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 10. 2020, od 6. ure in 18. 10. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Gameljn je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in dokumenti. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena pištola. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Najdeni preminuli osebi:

V soboto, nekaj po 5. uri so policisti bili obveščeni o najdenih dveh preminulih osebah na območju Domžal. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta moška stara 53 in 20 let, pri domačih opravilih v zaprtem prostoru uporabljala plinski gorilnik. V jutranjih urah pa so ju oba našli v navedenem prostoru brez znakov življenja in takoj obvestili nujno medicinsko pomoč. Po do sedaj znanih podatkih je smrt najverjetneje posledica zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Na kraju policisti niso ugotovili okoliščin, ki bi kazale znake kaznivega dejanja. Vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina:

V petek, okoli 9. ure so policisti bili obveščeni o drzni tatvini na Celovški cesti v Ljubljani do katere je prišlo v četrtek okoli 13. ure. Neznana ženska je s pretvezo, da prodaja oblačila pristopila do stanovanja oškodovanke in ji med pogovorom z roke strgala zapestnico, nato pa s kraja pobegnila. Z dejanjem jo je oškodovala za okoli 300 evrov. Policisti z zbiranjem obvestil za izsleditev storilke še nadaljujejo in bodo o vseh znanih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis storilke: ženska visoka okoli 165 cm, srednje postave, črnih las, oblečena v temnejša oblačila

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 16. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči do katere je prišlo na kamniški obvoznici v križišču z ulico Perovo. Ugotovljeno je bilo, da sta oba voznika vozila v nasprotnih smereh po kamniški obvoznici, pri ulici Perovo pa je voznik mopeda zavil levo, ter pri tem izsilil prednost vozniku osebnega vozila, ki je vozil naravnost. Voznik mopeda se je pri tem huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so z obema opravili preizkus alkoholiziranosti kateri je bil pri vozniku mopeda pozitiven (0,91 mg/l). Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

V soboto, nekaj čez 15. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Volčjem potoku v kateri je bil samoudeležen motorist. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 19-letnik voznik motornega kolesa v ovinek na lokalni cesti pripeljal z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad motorjem in trčil v ograjo in prometni znak. Motorist je po nesreči hudo poškodovan obležal na travnati površini ob vozišču, njegovo življenje pa je ogroženo.
Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo in bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 15. ure je na cesti od Prilesja proti Ribnici prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen motorist. Ugotovljeno je bilo, da je motorist z neprilagojeno hitrostjo pripeljal v ovinek in zato izgubil oblast nad motorjem, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in na travo, kjer je po približno 30 metrih trčil v drevo. S kraja nesreče je bil odpeljan s helikopterjem v UKC Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih pa je zadobil lažje poškodbe. Izdan mu bo plačilni nalog.