urednistvo@preteklih24.si

Z višine padel in se poškodoval 30–letni delavec

Danes, 16. oktobra ob 10.11 uri, je bila Policija obveščena o delovni nezgodi na cesti Ajdovščina – Predmeje, kjer je v delovni zapori z višine padel in se poškodoval 30–letni delavec.


Slika je simbolična

 

 

 

Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni delavec izvajal podizvajalska dela oz. markiral točke za vrtanje. Med izvajanjem del je padel približno 3,5 metra v globino in se poškodoval. 30-letni delavec je pri delu uporabljal vsa zaščitna sredstva, pri padcu pa je utrpel udarec v hrbet. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci NMP ZD Ajdovščina poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. O dogodku je policija poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Ajdovščina so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Na Kobariškem se je izgubil 65-letni moški

Včeraj, 15. oktobra ob 21.41 uri, so policisti bili obveščeni, da se je v okolici naselja Trnovo ob Soči (blizu planine Hlevišče) na Kobariškem izgubil pohodnik. Kasneje oz. pozno zvečer so na kraju posredovali tudi reševalci GRS Tolmin in policisti PP Tolmin, ki so 65-letnega moškega z Notranjske, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, nekaj minut po 23. uri našli in nato nepoškodovanega pospremili do bivališča v bližini.

V prometni nesreči I. kategorije med Vrtovinom in Malovšami udeleženi dve vozili

Včeraj, 15. oktobra ob 15.21 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Gojače z udeležbo dveh osebnih vozil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobil vozil iz Malovš proti naselju Vrtovin. Ko je pripeljal izven vasi Gojače v desni nepregledni ovinek je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo
na nasprotno smerno vozišče, kjer je z zadnjim levim delom avtomobila trčil v levi bočni del drugega avtomobila, s katerim se je iz Vrtovina pravilno po svojem desnem smernem vozišču pripeljala 34–letna voznica. V prometni nezgodi nihče ni bil telesno poškodovan. 24-letnemu povzročitelju prometne nezgode je bil zaradi kršitev prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Neznanec v Desklah tekom noči izpraznil več gasilnih aparatov

Danes, 16. oktobra ob 5.46 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je neznanec v nočnem času v stanovanjskem bloku v naselju Deskle v Občini Kanal ob Soči izpraznil tri gasilne aparate v vrednosti 120 evrov.
Oškodovanci ( skupnost stanovalcev) so odstopili od pregona navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorico.

Tatvina kolesa

Včeraj, 15. oktobra v večernih urah, so policiste obvestili o tatvini kolesa v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec pred kratkim izpred stanovanjskega bloka odvzel moško gorsko kolo znamke Scott, živo rumene barve. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja.

Povoženje divjadi

Danes, 16. oktobra ob 6.38 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi pred Zelenim gajem na območju Dornberka, kjer je vozniku osebnega avtomobila znamke Peugeot pred vozilo skočila srna. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Kasneje je za poginulo žival poskrbel higienik. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.