urednistvo@preteklih24.si

V nesreči pri delu hudo poškodovan 49-letni delavec

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 266 klicev, od tega 82 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 20 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v kateri so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 4 povoženja živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve.

Izpostavljamo:

NESREČA PRI DELU

Včeraj popoldan je v podjetju na območju Slovenske Bistrice prišlo do nesreče pri delu. V nesreči se je hudo telesno poškodoval 49-letni delavec, kateremu je delovni stroj stisnil prste desne roke. Po dosedanjih ugotovitvah je delavec pregloboko segel v delovni stroj, ki mu je zagrabil rokavico, te pa ni mogel več izvleči.

Poškodovani je bil prepeljan v UKC Maribor, policisti pa okoliščine nesreče še preiskujejo.

ODVZEM KMETIJSKEGA TRAKTORJA

Neznani storilec je v noči na 15. 10. 2020, na Zgornjem Hlapju (okolica Jakobskega dola) odtujil kmetijski traktor znamke New Holland, vreden okoli 15.000 evrov. Traktor je bil parkiran pod nadstreškom, vendar je bil odklenjen, originalni ključi pa so bili kar v kontaktni ključavnici.

Neznani storilec se je s traktorjem odpeljal v smeri Pernice in ga pustil v kraju Vukovje. Tam ga je oškodovanec s pomočjo znancev tudi našel.

POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj popoldan je 35-letni voznik osebnega avtomobila, na hitri cesti H2, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zaščitno ograjo. Poškodovan ni bil nihče.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,83 mg/l alkohola. Zraven tega so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so o svojih ugotovitvah obvestili dežurnega državnega tožilca. Po njegovih usmeritvah bodo prometno nesrečo obravnavali kot prekršek in ne kot kaznivo dejanje. Zaradi tega bodo vozniku izdali plačilni nalog. Vozila
mu niso zasegli, ker je bilo preveč poškodovano in nevozno, pridržali pa ga niso, ker ga je domov odpeljala partnerka.