urednistvo@preteklih24.si

Policisti PP Kozina ponoči zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov, odvzeli 3 vozniška dovoljenja

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 128 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.


Slika je simbolična

 

 

 

Dopoldan je na Belvederju 56-letni moški peš stekel proti svojemu vozilu, pri tem pa je trčil v pravilno vozeči osebni avto 40-letnika. Pešec se je lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Ob 13.45 so policisti prejeli več klicev, da je na Šmarski prevrnjen osebni avto. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči samoudeležena 65-letna voznica osebnega avtomobila iz Kočevja, ki je vozila od Dragonje proti Šmarjam, pri tem pa zaradi neprilagojene hitrosti na spolzkem in mokrem vozišču izgubila nadzor nad vozilom. Zdrsnila je po cestišču, nakar je z zadnjim desnim kolesom vozilo zadelo v robnik in se prevrnilo na levi bok. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v SB Izola na pregled, sledi ji globa.

Popoldan so policisti v Kopru zasegli osebni avto 36-letnemu vozniku z okolice Kopra, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Ob 21.30 pa so v Sečovljah zasegli vozilo 45-letnemu Mariborčanu, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja.

Ob 21.50 so policisti v Gradišču so ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.03 mg/l, hitri test za droge pa je pokazal, da je voznik pozitiven na kokain in amfetamine. Strokovni pregled je odklonil. Vsem trem voznikom sledi obdolžilni predlog.

Okoli 2. ure ponoči je zagorelo vozilo v Kopru. Požar so pogasili gasilci, najverjetneje pa je prišlo do samovžiga. Dogodek se še preverja.

V Vanganelu je nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel zlatnino in gotovino.

Odvzeta vozniška dovoljenja na območju PP Kozina

Policisti PP Kozina so ponoči zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov odvzeli 3 vozniška dovoljenja:

– 2 x alkohol (nad 52 mg alkohola v litru izdihanega zraka): 39-letni voznik osebnega avtomobila je napihal 0,58 mg/l, 38-letni voznik pa 0,80 mg/l;
– 1 x odklonitev strokovnega pregleda (droge). Zoper vse tri sledi obdolžilni predlog pristojnemu Okrajnemu sodišču
(predpisna globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 26 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Obravnavani po enotah: PP Koper 15 (ki so jih vrnili italijanski varnostni organi), PP Ilirska Bistrica 7 in PPIU Koper 4.
Postopki še potekajo.

Po državljanstvih:
Afganistan 19
Bangladeš 7