urednistvo@preteklih24.si

Gorelo v gostinskem lokalu na Dolenjski cesti v Ljubljani

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 3 tatvine, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 15. 10. 2020, od 6. ure in 16. 10. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Borovca pri Kočevski Reki izsledili in prijeli 17 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil razvlažilnike zraka. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cube, modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini ki je bila izvršen na Celovški cesti v Ljubljani. Neznani storilec je po domofonu s pogovorom o poštnih storitvah zamotil starejšo oškodovanko, da je ta zapustila stanovanje. V tem času je iz stanovanja odtujil denarnico. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar

Danes nekaj pred 4. uro so policisti bili obveščeni o požaru v gostinskem lokalu na Dolenjski cesti v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo v notranjosti lokala, vzrok požara pa še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na Kolinski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročitelja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke razdalje trčil v zadnji del tovornega vozila, ki se je ustavil pred njim. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na Vilharjevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in avtobusa. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke razdalje trčil v zadnji del avtobusa, ki se je ustavil pred njim. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročitelja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Moskovski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.