urednistvo@preteklih24.si

V kombiju prevažal kar 25 ilegalnih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 96 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in eno drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.


FOTO: PU Koper

 

 

 

V Portorožu so policisti zasegli predelan skuter (presega najvišjo dovoljeno tovarniško hitrost). Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Dopoldan je nekdo v Ilirski Bistrici poštarju z vozila-mopeda ukradel torbico z denarnico in čitalec kartic.

Ob 19.20 so policisti v Kopru ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škofij. Z voznikom so opravili postopek ugotavljanja alkoholiziranosti, ki je bil negativen, pozitiven pa je bil test na droge. Odrejen strokovni pregled SB Izola. Vozniku so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog in mu začasno odvzeli
vozniško dovoljenje.

Ob 23.29 so v Sečovljah imeli v postopku 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Zaseg konoplje pri Pivki

Na podlagi odredbe sodišča so postojnski policisti v ponedeljek, 12. 10. 2020, opravili hišno preiskavo pri 39-letnem občanu, doma z območja občine Pivka.

Med preiskavo so v manjšem objektu pri hiši in v prostorih stanovanjske hiše našli več rastlin konoplje, manjšo tehtnico, rastlinska gnojila, UV luč in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku. Našli in
zasegli so tudi lončke, v katerih so rastle rastline konoplje, nekaj vej z vršički, ki so se sušile, ter nekaj vrečk in posod s posušeno konopljo. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je izvrševal kaznivo dejanje neupravičene proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po čl. 186/1 KZ-1).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 40 ilegalnih migrantov, od teh so nam tri vrnili italijanski varnostni organi. Postopki še potekajo.

Primer:
Ob 9.30 so policisti dobili informacijo, da je na cesti Novokračine – Sušak kombi pravkar naložil večjo skupino ilegalnih migrantov. Policisti so bili takoj na kraju in ustavili voznika, 54-letnega državljana Italije. V kombiju je bilo 25 tujcev, ki so prišli v Slovenijo nelegalno (21 državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana ter po en državljan Afganistana in Indije). Vozniku sledi kazenska ovadba po zaključenih vseh postopkih.