urednistvo@preteklih24.si

Pretepali so se kar na bencinskem servisu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 254 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.


Slika je simbolična

 

 

 

Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, nezakonitih prehodov državne meje in poskusov izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Cerovcu pri Črešnjevcu je med 11. 10. in 14. 10. nekdo skozi okno vlomil v zidanico in odtujil kosilnico in motorno žago.

V Martinji vasi na območju PP Trebnje je med 14. in 17.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

PROMETNA VARNOST

Zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Birčni vasi ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil Renault laguna so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola

V noči na 15. 10. so policisti PPP Novo mesto v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

JAVNI RED IN MIR

Pretep v Veliki vasi pri Krškem

Okoli 12.30 so policisti bili obveščeni, da se v bližini bencinskega servisa v Veliki vasi pri Krškem pretepajo osebe. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so preprečili nadaljevanje pretepa in vzpostavili javni red in mir. Opravili so varnostne preglede oseb in zasegli predmete, uporabljene v pretepu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je do pretepa prišlo zaradi dalj časa trajajočega spora med dvema družinama. Člani družin so se pretepali in medsebojno grozili, med pretepom pa so uporabili palice in električne vodnike. Šest udeležencev je zaradi lahkih telesnih poškodb poiskalo zdravniško pomoč. Policisti še preiskujejo okoliščine kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb in groženj, ki so jih naznanili udeleženci pretepa.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velike vasi pri Krškem (PP Krško), Brezine (PP Brežice), Vratnega (PP Šentjernej) in Novega mesta izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Bangladeša. štirimi državljani Afganistana, tremi državljani Egipta in državljanom Maroka še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila slovenskih registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.