urednistvo@preteklih24.si

Požar na gospodarskem poslopju v Prvačini povzročil veliko gmotno škodo

Včeraj, 14. oktobra popoldne, so policisti PP Tolmin obravnavali tatvino obeh registrskih tablic z osebnega avtomobila na Tolminskem. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec z avtomobila znamke Opel, ki je bil
parkiran na makadamskem parkirišču ob cesti Dolenja Trebuša – Čepovan, odtujil registrski tablici v času od ponedeljka, 12. oktobra do prijave kaznivega dejanja Policiji.


Slika je simbolična

 

 

 

Po izvršitvi kaznivega dejanja je storilec z odtujenimi registrskimi tablicami odšel neznano kam. O zadevi so policisti obveščali tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Tolminski policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Goriškem iz trgovine ukradel večje število oblačil

Včeraj, 14. oktobra ob 15.50 uri, so policisti bili obveščeni o tatvini večjega števila oblačil v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra na območju Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v obdobju zadnjih treh tednov iz trgovine ukradel 50 kosov različnih oblačil v skupni vrednosti 2121,63 evrov na škodo pravne osebe in z omenjenimi prodajnimi izdelki s kraja odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja tatvine (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Bovški policisti obravnavali goljufijo v zvezi z unovčitvijo turističnega bona

Včeraj, 14. oktobra, so policisti PP Bovec obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije (po 211. členu KZ-1). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v obdobju zadnjih štirih mesecev neznano kje unovčil turistični bon oškodovanca v višini 200 evrov. Policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil da bi ugotovili vse okoliščina navedenega kaznivega dejanja. Po zaključku preiskave bodo zaradi navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi požara gospodarskega poslopja v Prvačini nastala velika materialna škoda 

V včerajšnjem obvestilu za javnost so policisti poročali, da so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorca včeraj, 14. oktobra ob 3.01 uri v nočnem času, obveščeni o požaru gospodarskega
objekta v naselju Prvačina (Mestna občina Nova Gorica). Na gospodarski objekt sta vezani nova stanovanjska in starejša nenaseljena hiša. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dornberk, ki so požar gasili in nato iz objekta odstranjevali pogorjene in tleče predmete. Pri gašenju požara je sodelovalo skupno dvanajst gasilcev obeh omenjenih gasilskih enot, z gašenjem in odstranjevanjem pogorjenih predmetov pa so dokončno zaključili ob 10.55 uri. Nihče ni bil poškodovan. Z ogledom kraja požara ni bilo mogoče
natančno ugotoviti vzrok požara, saj je bil objekt zaradi požara popolnoma porušen, prav tako se je streha gospodarskega poslopja med požarom porušila in padla v sam objekt. Dim in saje so med požarom poškodovali tudi povezano zapuščeno gospodarsko poslopje, med gorenjem in rušenjem goreče strehe hleva je del le-te padel na povezan objekt strehe predprostora stanovanjske hiše in poškodoval strešnike. Glede požara je Policija obveščala tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Višina nastale velike materialne škode se še ocenjuje, po prvih nestrokovnih ugotovitvah lastnikov pa je nastala materialna škoda za več deset tisoč evrov. Natančen vzrok požara ni bil ugotovljen, glede na dosedanje ugotovitve je požar najverjetneje nastal na električni napeljavi, na katero sta bili v pritličju objekta priključeni dve zamrzovalni skrinji. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti PP Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.