urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiva voznica trčila v avtobus, voznik avtobusa in potnik lažje poškodovana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 51 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 68 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 10 vlomov ( v 3 primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 10. 2020, od 6. ure in 15. 10. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevske reke in Ljubljane izsledili in prijeli 15 tujcev (drž. Afganistana, Maroka in Eritreje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen prenosnik. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v dve hiši, od koder so bili odtujeni mobilni telefoni in elektronske naprave. Skupna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno kolo znake Rog. Škoda znaša okoli 1100 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bil odtujen visokotlačni čistilec. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 15. ure je v križišču Obvozne ceste in Miheličeve ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik manjšega avtobusa. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je vozila z neprilagojeno hitrostjo in zato trčila v zadnji del avtobusa, ki je v križišču ustavil zaradi zavijanja. V nesreči sta se voznik avtobusa in potnik lažje poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.