urednistvo@preteklih24.si

33-letni voznik pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 306 klicev, od tega 101 interventnega oz. takšnega, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


Slika je simbolična

 

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 19 prometnih nesreč I. kategorije,
– 6 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 18 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 16 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, ob 8.50, so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Poljske, ki sta z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za
to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

Ker sta prihajala iz dela Hrvaške, ki je na rdečem seznamu držav, so ju policisti opozorili, da morata v tranzitu v 12 urah zapustiti našo državo.

ODTUJENA PRIKOLICA Z NALOŽENIM GRADBENIM OPAŽEM

Neznani storilec je v noči na 14. 10. 2020, v Jelenčah odtujil parkirano avtomobilsko dvoosno prikolico, znamke Vezeko, št. šasije TJ5R2B2X0L1086234. Ob tem je odtujil tudi gradbeni opaž, ki je bil naložen na prikolici.

Skupna materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Na Trgu Revolucije v Mariboru je sinoči, malo pred 20. uro, zaradi prekratke varnostne razdalje, 33-letni voznik osebnega avtomobila trčil v osebni avtomobil, ki ga je pred njim vozil 41-letni voznik.

Elektronski indikator je pokazal, da je imel povzročitelj v organizmu 0,52 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.