urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči udeležena dva kolesarja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 13. 10. 2020, od 6. ure in 14. 10. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, bančne kartice in osebni predmeti. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena dokumentacija, ključi in ročne ure. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v dva gradbena zabojnika, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, okoli 18.30 je na Vrhniki prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Nesrečo je povzročil eden izmed kolesarjev, ki je vozil po napačni strani in smeri vožnje, zato je med kolesarjema prišlo do trčenja v katerem sta bila oba lažje poškodovana. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 12.30 je v križišču Dolenjske ceste in Peruzzijeve ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je zapeljala v križišče pri tem pa ni upoštevala prednosti voznika, ki je vozil naravnost. V nesreči sta se oba udeleženca lažje poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.