urednistvo@preteklih24.si

S tovornim vozilom čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 309 klicev, od tega 103 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 23 kaznivih dejanj,
– 4 prometne nesreče I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 4 povoženja živali,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru. Vse so policisti opravili na javnih krajih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Srbije, ki je s tovornim avtomobilom srbskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Tujec je želel pred tem v našo državo vstopiti že na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč, kjer pa so mu vstop zavrnili, saj je do poteka veljavnosti njegove potne listine še manj kot tri mesece. Zaradi tega se je odločil v našo državo nedovoljeno vstopiti na območju PP Gorišnica, na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Policisti so ga oglobili in pridržali. Danes so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

POSKUS VLOMA

Neznani storilec je med 10. in 12. 10. 2020, skozi vhodna vrata skušal vlomiti v prodajalno na Partizanski cesti v Mariboru. To mu ni uspelo, je pa na vhodnih vratih povzročil kar za okoli 5.000 evrov materialne škode.