urednistvo@preteklih24.si

Očitno vinjenega voznika, policisti pridržali do streznitve

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Boštanju so sevniški policisti zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.


Slika je simbolična

 

 

 

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje in poskusov izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Zasegli ukradeno orodje

Policisti PP Krško so bili 25. 9. obveščeni o tatvini kotne brusilke iz prodajalne v Krškem. Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena mladoletnik in 29-letnica iz naselja v okolici Krškega. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli ukraden predmet. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom

V Podlipi na območju PP Krško je med 12. 10. in 13. 10. nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 700 evrov.

PROMETNA VARNOST

Voznika pridržali

Brežiški policisti so v noči na 14. 10. v Artičah ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 54-letni voznik je odklonil opravljanje preizkusa, prav tako je odklonil strokovni pregled, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Trnju ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Maroka z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu prevaža dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V bližini so izsledili in prijeli še dva državljana Maroka. Sprovajalcu so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PP Krško so prijeli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.