urednistvo@preteklih24.si

Poškodoval ograjo in električnega pastirja, ter izpustil ovce na sosednji travnik

Danes, 13. oktobra nekaj pred 8. uro zjutraj, so policisti bili obveščeni o vlomu v prostore gospodarske družbe na nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu v Vrtojbi, kjer je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji vlomil v kontejner, ki jo zaposleni uporabljajo kot manjšo pisarno in garderobo.


Slika je simbolična

 

 

 

Po prvih ugotovitvah iz omenjenega kontejnerja nepridiprav ni ničesar ukradel. Glede kaznivega dejanja je Policija obveščala tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 12. oktobra, na podlagi odredbe okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo s področja prepovedanih drog pri 43–letnem moškem na območju Šempasa (Mestna občina Nova Gorica). V sklopu
hišne preiskave so policisti našli in zasegli manjšo količino posušene zelene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog v cestnem prometu na Goriškem

Včeraj, 12. oktobra ob 14.10 uri, so policisti v Ozeljanu ustavili 42-letnega voznika skuterja in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetaminskega tipa), zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Vozniku skuterja je bila prepovedana nadaljnja vožnja, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Kršitev javnega reda in miru na Idrijskem

Včeraj, 12. oktobra zgodaj popoldne, so policisti PP Idrija obravnavali kršitev javnega reda in miru v eni od javnih ustanov na območju Idrije. Idrijski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva 30-letnemu moškemu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilni in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1) izdan plačilni nalog.

Neznanec na Banjški planoti poškodoval več žic električnega pastirja

Včeraj, 12. oktobra ob 11.46 uri, so policisti bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na Banjški planoti (Bate), kjer je neznanec na pašniku ob bližnjem objektu poškodoval oz. prerezal več žic (9) mrežaste ograje električnega pastirja zaradi česar so domače živali (ovce) zbežale na sosednji travnik. S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancem povzročil za približno sto evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od pregona zgoraj omenjenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delovna nesreča na Goriškem

Včeraj, 12, oktobra ob 13.18 uri, so policisti bili obveščeni o delovni nesreči v enem od gospodarskih podjetij v Kromberku pri Novi Gorici, kjer je padla in se poškodovala 55–letna delavka (poškodba zapestja desne roke). S strani
pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi novogoriški reševalci, ki so jo zdravniško oskrbeli, o nezgodi je bila obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba. Policisti PP Nova Gorica so glede na zbrane ugotovitve
tujo krivdo izključili.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 12. oktobra ob 21.24 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Ajdovščini (Vipavska cesta) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zapeljala pred trgovskim centrom čez glavno Vipavsko cesto proti bencinskemu servisu, pri tem pa spregledala voznika avtomobila, ki je pravilno pripeljal po Vipavski cesti proti Novi Gorici. Pri tem mu je voznica izsilila prednost in s prednjim delom avtomobila trčila v zadnji levi bok njegovega osebnega vozila. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.