urednistvo@preteklih24.si

Na delu lažni telekomunikacijski delavci

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 66 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 12. 10. 2020, od 6. ure in 13. 10. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tišenpolja in Ljubljane izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Pakistana in Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil cigarete. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil udarno kladivo in orodje za rezanje ploščic. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na območju Bežigrada so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Lastnik je bil oškodovan za okoli 1.500 evrov.

V Gameljnah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil motorno žago in visokotlačni čistilec. Podjetje je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V okolici Kamnika je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil žagi za rezanje betona, motorni žagi, udarno kladivo, vibrator za beton in varilna aparata. Podjetje je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena včeraj dopoldan v Domžalah. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev in del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. Opis enega izmed storilcev: star okoli 25 let, visok
okoli 170 cm, športne postave, okroglega obraza, redkih kratkih temnih las, oblečen v jeans hlače temno modre barve in jakno temne barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 12. ure se je na Cesti na Brdo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili v naletu udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo, ki se je ustavilo pred njim. Slednje vozilo pa je odbilo še v vozilo pred njim. Pri tem sta se udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalji trčil v vozilo pred njim. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.