urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z 1,82 promila alkohola v krvi, udeležen v prometni nesreči

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.


Slika je simbolična

 

 

 

Dogodki:

Pri vodovodnem stolpu v Kranju je pešec včeraj nenadoma stopil na vozišče. Ker mu je voznica potrobila, da bi se umaknil, je pristopil do sovoznikovih vrat in lažje poškodoval moškega v osebnem avtomobilu. Po dejanju je pobegnil. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve lahkih telesnih poškodb in vodijo postopek.

Na parkirišču trgovskega centra na Primskovem je mlajša ženska včeraj zbirala prostovoljne prispevke in s kraja stekla, ko jo je občanka vprašala za dovoljenje. Preveritev, komu izročate prispevke. Naj se vam pobiralci izkažejo z overjenim dovoljenjem upravne enote, nabiralno polo in dokumentom. Kdor ima stvari urejene, vam jih bo pokazal, sicer pa sum kršitve lahko prijavite na interventno številko 113.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali voznika, ki je bil pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge, manjšo količino droge pa je imel tudi pri sebi. Postopek proti njemu še poteka.

Divjad je bila minuli dan povožena v Velesovem.

Pripor za rop

Kranjski policisti so v soboto ponoči v Kranju obravnavali rop nad dvema občanoma. Storilca sta ju čakala v neosvetljeni ulici za Prešernovim gajem. Žrtvi je najprej s spraševanjem za cigareto ogovoril eden od storilcev, drugi pa se jima je medtem neopazno približal in z grožnjo zahteval vredne stvari. Ker eden od oškodovancev kljub ustrahovanju ni želel izročiti denarja, ga je storilec začel pretepati in mu denar vzel s silo. Drugi storilec pa je medtem zadrževal drugega oškodovanca in mu tudi odtujil denar. Oba osumljenca ropa so kranjski kriminalisti izsledili že v soboto in ju pridržali, včeraj pa privedli na pristojno sodišče, ki je zanju odredilo pripor. Oba sta državljana Slovenije.

Vlom

Na Šucevi ulici v Kranju je bilo vlomljeno v poslovni objekt. Odtujen je bil denar.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

V Kranju je kolesar zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in vožnje »brez rok« padel po tleh.

V Britofu je bil kolesar v nesreči udeležen zaradi visoke stopnje alkohola (0,91 mg/l).

V Poljanski dolini pa je voznik na lokalni cesti zapeljal z vozišča in se z
vozilom prevračal. Postopek še poteka. Po prvih podatkih so udeleženci lažje poškodovani.

Nadzor nad tovornimi vozili

Gorenjski policisti so včeraj poostreno kontrolirali tovorna vozila. V 40 kontrolah so opravili tudi 15 tehtanj. Pri enajstih tovornih vozilih so bile ugotovljene kršitve. Gre za prekoračitev hitrosti vožnje, prekoračeno težo in dimenzij, nepravilno naložen tovor, kršitev časa trajanja vožnje in obvezno opremo.