urednistvo@preteklih24.si

Voznik z 1,5 promila alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 102 klica za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 12 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali tatvini, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škod in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 1 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 10. 2020, od 6. ure in 12. 10. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice izsledili in prijeli 7 tujcev (drž. Afganistana in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Cerknici so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili mobilne telefone. Pri tem je nastalo za več tisoč evrov škode.

Na Slovenski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem se je lažje telesno poškodovala ena izmed potnic v vozilu udeleženca. V postopku je pri povzročitelju preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l alkohola, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.