urednistvo@preteklih24.si

Neznanec kradel gorivo iz traktorja in delovnega stroja nad Volčami

Včeraj, 11. oktobra ob 13.17 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v Ajdovščini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v kritičnem času od petkovega popoldneva do prijave kaznivega dejanja policistom vlomil skozi panoramska vrata objekta in vstopil ter pregledal notranje prostore.


Slika je simbolična

 

 

 

Kasneje je nepridiprav kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Zaradi vloma je nastala posredna materialna škoda v višini približno tisoč evrov (poškodovana panoramska vrata). Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec kradel gorivo iz traktorja in delovnega stroja nad Volčami

Danes, 12. oktobra ob 8.27 uri, so policisti bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini goriva nad naseljem Volče (cesta Volče – Solarji, Občina Tolmin), kjer so neznanci minuli teden v noči iz torka na sredo in nato konec tega
tedna na omenjenem območju iz parkiranega traktorja in delovnega stroja (bager) iztočili oz. ukradli približno 200 litrov dizelskega goriva v vrednosti 200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja tolminski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vozniku med vožnjo v okolici Mosta na Soči na osebno vozilo padlo drevo

Včeraj, 11. oktobra ob 19.14 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cesti v okolici Mosta na Soči, kjer je na osebni avtomobil padlo drevo. Po sedaj zbranih
podatkih je vozniku osebnega avtomobila med vožnjo iz Mosta na Soči proti vasi Kozaršče (Občina Tolmin) na osebno vozilo padlo drevo. Voznik v prometni nezgodi na srečo ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba pokrova motorja in vetrobranskega stekla vozila). Kasneje so za padlo drevo, ki je ogrožalo varnost cestnega prometa, poskrbeli delavci cestnega podjetja. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Poškodovanje osebnega vozila na parkirišču v Idriji

Policiste OKC PU Nova Gorica so v soboto, 10. oktobra popoldne, obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila znamke Toyota na parkirišču v Idriji. Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da je neznani voznik z neznanim
vozilom od petkovega popoldneva do prijave Policiji poškodoval omenjeni osebni avtomobil (poškodba prednjega odbijača na levi strani). Policisti so glede na vse ugotovitve primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tatvini koles na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 10. oktobra pozno popoldne, obravnavali tatvino kolesa v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom onesposobil ključavnico, s katero je bilo na železno stojalo za kolesa pred večjim nakupovalnim centrom na Goriškem (ulica Cesta 25. junija) zaklenjeno žensko kolo znamke Specialized, črne barve. Nepridiprav je nato odvzel omenjeno kolo, kasneje se je za njim izgubila vsakršna sled. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda za približno tisoč evrov.
Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave navedenega primera in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 11. oktobra, obravnavali tatvino kolesa iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Ulica XXX. divizije). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjih dneh prišel do zaklenjenih vhodnih vrat v kletne prostore omenjenega bloka, kjer je našel in odtujil štiri leta staro cestno kolo znamke Focus, bele barve. Nepridiprav je zatem z odtujenim kolesom kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v višini približno tisoč evrov. Novogoriški policisti bodo glede obravnavanega primera tatvine na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Oškodovanki iz torbice ukradli mobilni telefon

Prav tako so policisti PP Nova Gorica v soboto, 10. oktobra popoldne, v nakupovalnem centru na Goriškem (ulica Cesta 25. junija) obravnavali tatvino mobilnega telefona iz ženske torbice. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v soboto okoli 16. ure v nakupovalnem centru iz ženske torbice ukradel mobilni telefon znamke Samsung Galaxy A70 na škodo oškodovanke. Na podlagi predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja s strani oškodovanke bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Mirnu udeleženi dve vozili

V soboto, 10. oktobra ob 18.22 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju naselja Miren (pri bencinskem servisu) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili (64-letni voznik in 29-letni voznik, državljan Italije). Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Prometni policisti so ugotovili, da je bil vzrok nezgode nepravilen premik z vozilom, 64-letnega povzročitelja prometne nezgode so kasneje izsledili. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog (kršitev določil 42. in 110. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili

V soboto, 10. oktobra ob 12.15 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici in v kateri sta bilu udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je italijanski voznik osebnega avtomobila znamke Renault Megane, italijanskih registrskih številk, vozil iz smeri nekdanjega mejnega prehoda Rožna Dolina proti bencinskemu servisu na Vipavski cesti v Rožni Dolini. Med vožnjo pa kot voznik, ki na križišču zavija levo, ni pustil mimo voznika osebnega avtomobila znamke VW Passat, ki je vozil iz nasprotne smeri in vozil
naravnost (v njegovem vozilu je bila tudi sopotnica). Italijanski voznik je s prednjim levim delom avtomobila trči v prednji levi del drugega osebnega avtomobila. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica so italijanskemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po 58. členu Zakona o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču) izdali plačilni nalog.

Med vikendom razbili večjo steklo objekta na Goriškem

V soboto, 10. oktobra zgodaj popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o sumu kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na Goriškem, kjer je neznanec tekom noči na vhodnih vratih stavbe v Novi Gorici (Kidričeva ulica) razbili večje steklo. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Medsosedski spor na Goriškem

Med vikendom oz. v soboto, 10. oktobra zgodaj popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru na območju Kromberka pri Novi Gorici, kjer je prišlo do fizičnega spora med dvema sosedoma. Policisti so enemu udeležencu spora zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1).

Kršitev javnega reda in miru v Vrtojbi zaradi preglasne glasbe

Prav tako so policisti PP Nova Gorica v soboto, 10. oktobra nekaj minut po 1. uri v nočnem času, na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda v Vrtojbi (parkirišče za tovorna vozila) obravnavali kršitev javnega reda in miru v zvezi z hrupom, kjer je preglasna glasba v kontejnerju motila voznike tovornih vozil pri nočnem počitku. Na kraju so novogoriški policisti 35-letnemu moškemu zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda (povzročanje hrupa, kršitev drugega odstavka 8. člena ZJRM-1) in miru izdali plačilni nalog.