urednistvo@preteklih24.si

Na kraju z omejitvijo hitrosti 50 km/h, vozil z več kot 125 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo ter 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


FOTO: PU Kranj

 

 

 

Dogodki:

Včerajšnji dan je na Gorenjskem minil brez prijav prometnih nesreč zaradi slabših vremenskih razmer. Sneg je sicer povzročal težave na Vršiču, Ljubelju in Bohinju ter na Sorici, Korenskem sedlu in v Zgornjih Gorjah.

Na Sorici je nekaj vozil obstalo zaradi letnih pnevmatik, na nekaterih drugih odsekih pa so čez cesto padla drevesa.

V Srakovljah so policisti danes obravnavali manjši samovžig žaganja. Škoda ni nastala. Posredovali so gasilci.

Danes ponoči je v Kraju zagorel osebni avtomobil. Postopek in preverjanje okoliščin še poteka.

Zaseg droge

Radovljiški policisti so v petek prijeli in pridržali moškega, ki je osumljen neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V postopku so pri njem našli več raznovrstnih vrst drog v manjših količinah in pripomočke za preprodajo droge. Predmete kaznivega dejanja so mu zasegli in proti njemu zaradi suma kaznivega dejanja vodijo predkazenski postopek. Postopek še poteka. Za dejanje se storilec kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Nevarno početje

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali več udeležencev, ki so bili pod vplivom alkohola ali drog. Prometni policisti so jih iz prometa izločili deset. Sedem voznikov je bilo pod vplivom alkohola, še trije udeleženci pa so bili pozitivni na hitrem testu za prepovedane droge. Med pijanimi (0,64 mg/l) je bil tudi voznik, ki je v Kranju na omejitvi 50 km/h vozil s povprečno hitrostjo preko 125 km/h in vmes tudi nevarno prehiteval. Iz prometa je bil izločen.

Kranjskogorski policisti so obravnavali enega voznika pod vplivom alkohola in voznico pod vplivom prepovedanih drog. Dva voznika sta bila zaradi alkohola izločena še v Škofji Loki ter po eden v Kranju in Tržiču.