urednistvo@preteklih24.si

Blejski policisti obravnavali prijavo nedovoljenega zbiranja z druženjem 30 oseb

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 10 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in rop. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili. Policisti so zaradi prepovednih drog obravnavali dve osebi in še vodijo postopke.


Slika je simbolična

 

 

 

Dogodki:

Na Mlakarjevi ulici v Šenčurju so policisti v petek opoldan preverjali prijavo vsiljive prodaje izdelkov na javnem kraju. Šlo naj bi za tujca z vozilom Škoda črne barve. Bodite previdni pri takih prodajah predmetov. Svoje stvari imejte pod nadzorom. Vsiljivi prodajalci so običajno tujci, blago pa je lahko sumljive kvalitete ali izvora.

V petek popoldan sta v Tupaličah trčila kolesar in voznik osebnega avtomobila. Voznik je bil pod vplivom alkohola (0,36 mg/l). Poškodovan ni bil nihče. Pozivajo k večji previdnosti in spremljanju okolice.

Na Zgornjem Brniku je v petek na poligonu padel motokrosist in se poškodoval. Tuja krivda je izključena.

V Šenčurju je v petek zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Okoliščine kažejo na napako na kurilniškem sistemu. Stanovalcema je bila zaradi vdihavanja dima nudena zdravniška pomoč. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode.

V Vrbnjah so radovljiški policisti včeraj obravnavali prijavo onesnaženja potoka. Z gasilci in ribiškim čuvajem je bilo pregledano večje območje. Škode niso zaznali, prav tako ne pogina rib in ogroženosti naravnega okolja.

Danes zgodaj zjutraj je bil na območju Škofje Loke prijavljen požar v stanovanjski hiši. Po stanovanju se je iz kurilne naprave valil dim, vnel pa se je tudi opaž. Stanovalce je prebudil javljalnik ogljikovega monoksida. Nastalo je za okoli dva tisoč evrov materialne škode. Tuja krivda je izključena. Poškodovan ni bil nihče.

Blejski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo nedovoljenega zbiranja z druženjem 30 oseb. Izvedli so postopke. Za dejanje z znaki kršitve bodo seznanili pristojni zdravstveni inšpektorat. Policisti znova pozivajo: Ravnajte odgovorno, spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih, saj lahko le vsi skupaj z odgovornim in samozaščitnim vedenjem ustavimo širjenje virusa.

Divjad je bila povožena na Olševku.

Rop

Kranjski policisti so včeraj ponoči v Kranju obravnavali rop nad dvema občanoma. Obema je bil odtujen manjši znesek denarja. Eden od njiju je lažje poškodovan. Storilec je uporabil silo. Za dejanje policisti že obravnavajo dve osebi in vodijo postopke.

Ostala kriminaliteta

V Tupaličah so kriminalisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Odtujena je bila zlatnina. Kranjskogorski policisti so
obravnavali zatajitev pri izgubi kreditne kartice. Lastnica jo je izgubila, najditelj pa unovčil.

Na Cesti maršala Tita na Jesenicah je storilec v petek ponoči občanu na parkirišču poškodoval prebodel tri pnevmatike na osebnem avtomobilu.

Na Bledu je storilec lastniku na več mestih poškodoval električnega pastirja – policisti dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

V okolici Podbrezij pa so policisti včeraj obravnavali tatvino denarnice iz osebnega avtomobila. Storilec je dejanje izvršil med 8.15 in 10.15 uro. Izkoristil je čas, ko je lastnica v gozdu nabirala kostanj. Vredna stvar naj bi bila v vozilu »pospravljena« na skritem mestu, ki ga je storilec očitno z lahkoto našel. Lastnica je oškodovana za nekaj sto evrov.
.