urednistvo@preteklih24.si

V delovni nesreči na Idrijskem umrl 65-letni moški

Danes, 8. oktobra ob 11.59 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o nesreči pri delu s smrtnim izidom na območju Idrije.


Slika je simbolična

 

 

 

Po sedanjih ugotovitvah je 65–letni moški skupaj s prijateljema za gospodarskim poslopjem spravljal drva na njegov motokultivator s prikolico. Omenjeni moški je nato delovni stroj oz. motokultivator s prikolico pripeljal za gospodarsko poslopje in tam ustavil ter odšel za zadnji del delovnega stroja mimo gnojne jame. Ker je bil prehod med delovnim strojem in jamo preozek, je ob držanju za stranico nakladalnega dela motokultivatorja izgubil ravnotežje in posledično najprej padel vznak približno 1,2 metra, nato pa izgubil ravnotežje in padel še približno 1,5
metra čez betonski zid na betonska tla omenjene jame ter se hudo poškodoval v predel glave. Pri tem je izgubil zavest.

Takoj zatem so na kraju posredovali reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Idrija in ga oživljali, vendar je kljub nudeni zdravniški pomoči in pomoči drugih prisotnih na kraju 65-letni moški podlegel telesnim poškodbam. S
strani zdravnice ZD Idrija je bila za pokojnega odrejena sanitarna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Na kraju so poleg idrijskih policistov in reševalcev posredovali tudi gasilci PGD Idrija. O tragični nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Policisti PP Idrija so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.