urednistvo@preteklih24.si

Brežiški policisti zasegli prepovedano konopljo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.


FOTO: PP Brežice

 

 

 

KRIMINALITETA

Brežiški policisti zasegli prepovedano konopljo

Policisti PP Brežice so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri osumljencu na območju Dobove. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 35 sadik konoplje, pet kilogramov rastlinskih delcev konoplje in pripomočke za gojenje. Osumljenca bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vlomi

V Dobravici na območju PP Šentjernej je 7. 10. zvečer nekdo skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2500 evrov.

V okolici Šentlovrenca je v noči na 8. 10. nekdo vlomil v objekt ob stanovanjski hiši. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden avtomobil

Nekaj po 12. uri je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenih avtomobilov. Ugotovili so, da so na osebnem avtomobilu Range rover evoque številke šasije prenarejene, med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu pa, da je bil avtomobil ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila moldavskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so odkrili štiri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krškega prijeli državljana Afganistana, na območju Vinice pa državljana Bangladeša. Tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.