urednistvo@preteklih24.si

37-letni voznik z osebnim vozilom zadel otroka na skiroju

Včeraj, 8. oktobra ob 17.15 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v krožnim križiščem v Ajdovščini in v kateri je 37-letni voznik z osebnim vozilom zadel mlajšo osebo (otroka) na skiroju.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila tik pred omenjenim krožnim križiščem na Goriški cesti v Ajdovščini tik pred krožiščem, ko je mlajša oseba (otrok) s
skirojem zapeljala po prehodu za pešce (proti Tovarniški cesti) v trenutku, ko je voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri naselja Cesta proti krožnemu križišču. Kasneje so na kraju predvidoma lažje poškodovanega otroka oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina, nato pa poškodovanko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici; po nudeni zdravniški pomoči je bila deklica odpuščena v domačo nego. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 37-letnemu
povzročitelju prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 45. člena ZPrCP) oz. neprilagojene hitrosti pred prehodom za pešce izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije na Idrijskem zaradi neprilagojene hitrosti

Včeraj, 8. oktobra ob 17.14 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti Godovič – Idrija in v kateri je bil udeležen 22–letni voznik osebnega avtomobila. Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da je mlajši voznik vozil iz Godoviča proti Idriji in med vožnjo na omenjeni relaciji na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel zmanjšati hitrosti, se izogniti ovire ali zaustaviti pred oviro zaradi česar je povozil kamen na vozišču. Osebno vozilo je nato odneslo levo preko nasprotnega smernega vozišča, kjer je z bočnim levim delom in pnevmatiko zadel v odbojno varnostno ograjo. Zatem je z vozilom peljal po neutrjeni bankini ter nato nazaj na vozišče desno, prečno preko vozišča na prometni pas proti Idriji, kjer je vozilo obstalo ob desnem robu vozišča. V
prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan, zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Obravnavani primer s področja javnega reda in miru v Goriških Brdih

Včeraj, 8. oktobra ob 23.53 uri, je bila Policija obveščena o kršitvi s področja javnega reda in miru blizu gradu Dobrovo (Občina Brda), kjer je hrup (glasno govorjenje večjega števila oseb) motil domačine pri nočnem počitku. Policisti so na kraju ugotovili, da se tam nahaja več kot 10 oseb (na kraju je bilo 15 ljudi), kar ni dovoljeno glede na nov vladni Odlok Odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji ter prepovedi prometa posameznih vrst blaga in izdelkov v času zbiranja ljudi. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali predlog drugemu prekrškovnemu organu (Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije).

Na Tolminskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so danes, 9. oktobra ob 10.59 uri, na cesti Tolmin – Most na Soči, za križiščem za naselje Poljubinj (Občina Tolmin), ustavili 54–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so osebno vozilo zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Goriškem iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Danes, 9. oktobra ob 3.30 uri, so policisti v Novi Gorici imeli v postopku 37–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu
policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Kobariškem med vožnjo zagorelo osebno vozilo

Včeraj, 8. oktobra ob 22.32 uri, so policisti bili obveščeni, da je na cesti med Kobaridom in Drežnico (Občina Kobarid) zagorel osebni avtomobil, ki ga je vozil 37–letni voznik. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Kobarid, ki so kasneje požar vozila dokončno pogasili. Po sedaj zbranih podatkih je med vožnjo zagorelo v predelu motorja osebnega avtomobila znamke Ford Focus. V požaru, ki je vozilo uničil, je pogorel prednji del vozila in delno tudi notranjost vozila. Voznik ni bil poškodovan.

Neznanec iz tujega tovornega vozila kradel gorivo

Danes, 9. oktobra zjutraj, so policisti obravnavali tatvino goriva na območju Ajdovščine. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči iz tujega tovornega vozila (BiH) na parkirišču podjetja na ajdovski obvoznici odtujil približno 400 litrov goriva. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.