urednistvo@preteklih24.si

V preteklem koncu tedna policisti PU Koper izsledili in prijeli kar 144 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 412 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin in 2 vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih.


Slika je simbolična

 

 

25. 9.2020

Izpred trgovskega centa v Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno gorsko kolo Cube, črno-bele barve, vredno 600 evrov.

Ob 18. uri je v Tubljah voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, 71-letni državljan Hrvaške, zaradi neprilagojene hitrosti (pri mimovožnji) trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je peljal 27-letni državljan Hrvaške (pri trčenju se je lažje poškodoval). Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V vasi Klenik pri Pivki je nekdo vlomil v objekt in ukradel več kosov različnega kmetijskega orodja, v vrednosti 600 evrov.

Ob 22. uri je 34-letni domačin v enem od piranski lokalov pod vplivom alkohola kričal na natakarja, ker ga ni želel postreči z alkoholno pijačo, zatem pa ga je z glavo udaril v obraz in ga poškodoval. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, ampak je nadaljeval s kričanjem in grožnjami. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog (po 6/2 in 22/1 Zjrm-1).

Ob 22.30 pa so policisti dobili prijavo, da je prijavitelja iz Šenčurja in njegovega prijatelja iz Kranja napadel neznanec. V lokalu naj bi se pričela pogovarjati z dvema moškima, eden od njiju pa ju je iznenada napadel in ju pričel pretepati, kasneje se je v pretep vključil še drugi, takrat še neznani moški. Ko sta uspela pobegniti, sta s kraja odšla tudi nasilna moška. Prijatelja so oskrbeli v SB Izola. Policisti so pričeli intenzivno zbirati obvestila o dogajanju.
Naslednji dan dopoldan so glede na opis na Gortanovi ulici prijeli osumljena pretepanja ponoči, in sicer dva državljana Srbije. Oškodovanca sta opravila prepoznavo, Srboma, starima 28 in 25 let, pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva.

26. 9.2020

Ob 1.40 je 31-letni Kranjčan peljal tovorno vozilo od Staroda proti Podgradu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti prikolico zaneslo na nasprotni vozni pas. Z zadnjim levim delom prikolice je poškodoval 30 metrov odbojne ograje, zatem pa s prednjim desnim delom tovornega vozila trčil v kamniti usek. Vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP 45/10/1.

Iz garažne hiše na Fornačah so ukradli dve električni kolesi (z nosilca na avtomobilu): moško treking električno kolo, znamke Crussis, tip Scross, modro črne barve, vredno 1.200 evrov, in žensko treking električno kolo, znamke Cube, črne barve, vredno 1.500 evrov. Gostom iz hotela v Izoli pa so iz zaklenjene kolesarnice ukradli tri, s ključavnicami zaklenjena, kolesa: cestno kolo znamke LookS95, črne mat barve, z električnimi prestavami Shimano Di2, gorsko kolo znamke Cube Access WS Aqua N”GREEN, črno zelene barve in gorsko kolo znamke Cube AIM29,
svetlo turkizne barve.

Ob 21.40 so policisti na hitri cesti pri Kopru ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Materije. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,66 mg/l. Odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.55 je bila prometna nesreča v Jagodju, ker je 29-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 68-letnemu vozniku. Povzročitelj je napihal 0,54 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog.

27. 9.2020

Nekaj minut čez polnoč so v Portorožu zasegli osebni avto 45-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 9.57 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Hrvatinih. Policisti so na kraju ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila s Hrvatinov pripeljal s stranske ulice in pri tem izsilil prednost motoristu, 26-letnemu Koprčanu, ki je padel in si poškodoval zapestje. S SB Izola so nas obvestili, da je motorist huje poškodovan. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Ob 13. uri so policisti bili obveščeni, da je na kolesarski poti od Kopra proti Izoli padel kolesar. Med vožnjo mu je nenadoma zablokirala prednja zavora in je padel preko krmila. Huje poškodovanega Pirančana so odpeljali v SB
Izola (zlom zapestne koščice leve roke in zlom nosnega pretina).

Na mejnem prehodu Starod je ob 22.30 želel v Slovenijo vstopiti 37-letni državljan Turčije. Izkazal se je s potnim listom Turčije, v katerem so bili brisani žigi hrvaških in bosanskih mejnih varnostnih organov. Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V zadnjem vikendu so policisti obravnavali 144 ilegalnih migrantov (133 je bilo prijetih, 11 so nam vrnili italijanski varnostni organi). Prijeta sta bila tudi dva vodiča, državljan Srbije in državljan Irana, ki bosta kazensko ovadena (opis v nadaljevanju).

Po državljanstvih:
Afganistan 10
Pakistan 61
Bangladeš 53
Eritreja 3
Maroko 3
Alžirija 1
Nepal 2
Iran 9
Irak 1
Egipt 1

Ob 16.30 so policisti ustavili kombi v Sežani. Peljal ga je 31-letni državljan Srbije, v vozilu je bilo 8 državljanov Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Ob 22.30 pa so policisti od Obrova proti Materiji vozili za Mercedesom CT-816-NB, italijanskih registrskih številk, ki na znake ni ustavljal. Vozilo so ustavili v Hrpeljah, štirje potniki in voznik so pobegnili, vendar so policisti nekaj minut kasneje prijeli 36-letnega državljana Irana, za katerega se je izkazalo, da je vodič, in dva ilegalna migranta, prav tako državljana Irana.

Vsi postopki še potekajo.