urednistvo@preteklih24.si

Voznica osebnega vozila na kolesarski stezi trčila v kolesarko

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 257 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

Prometna varnost

Včeraj so policisti na našem območju obravnavali sedemnajst prometnih nesreč. V treh so se štiri osebe lažje poškodovale. Ostale so se končale z materialno škodo.

V Celju, na Ljubljanski cesti, so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta se lažje poškodovala dva kolesarja. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je pri vključevanju na Ljubljansko cesto, na kolesarski stezi, trčila v kolesarko, ki je pravilno vozila. Kolesarka je padla in pri tem trčila v kolesarja, ki je vozil pred njo. Oba kolesarja sta se v trčenju lažje poškodovala.

V trčenju dveh osebnih vozil na križišču Mariborske in Kidričeve ulice se je včeraj lažje poškodovala voznica osebnega vozila.

V Topolšici se je lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Na območju Žalca in na območju Laškega so policisti zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj in pod vplivom alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Danes ponoči so neznani storilci v Žalcu vlomil v poslovno trgovske prostore in ukradli nekaj mobilnih telefonov.

Na osebnem vozilu, parkiranem na parkirišču Prešernovega trga v Šoštanju, je neznani storilec poškodoval vse štiri pnevmatike.

Na Tomšičevi cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v skupne prostore stanovanjskega bloka. Podatkov o tem, če je kaj ukradel, še nimamo. Okoli 150 evrov škode je povzročil s poškodovanjem vrat.

V Štorah je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje stanovanjskega bloka in ukradel gotovino. Lastnike znova opozarjamo naj vrata stanovanj in stanovanjskih hiš skrbno zaklepajo, tudi če prostore zapustijo le za zelo
kratek čas.

Na območju Policijske postaje Velenje so policisti včeraj trem osebam zasegli manjše količine konoplje.

Nesreča pri delu

Na območju Kozjega so policisti sinoči obravnavali nesrečo pri delu. Pri vožnji s traktorjem se je smrtno poškodoval 69-letni domačin.

Nasilje v družini

Na območju Policijske uprave Celje so policisti zaradi nasilja v družini včeraj osumljenemu 22-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga kazensko ovadili.

Ilegalni prehod državne meje

Na Mejnem prehodu Dobovec so policisti včeraj pri mejni kontroli, pri vstopu v Slovenijo, v tovornem delu tovornega vozila, s katerim je makedonski voznik vozil marmor, našli skrita dva državljana Afganistana. Oba so prevzeli hrvaški varnostni organi.