urednistvo@preteklih24.si

Policisti PP Nova Gorica našli in zasegli nasada prepovedane droge

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v začetku tedna oz. v ponedeljek, 21. septembra dopoldne, obravnavali dva primera s področja prepovedanih drog.


FOTO: PP Nova Gorica

 

 

Novogoriški policisti so na območju Branika (Mestna občina Nova Gorica) našli in zasegli nasad 15 dvometrskih sadik prepovedane droge konoplje. O navedenem primeru so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policija okoliščine najdbe omenjene prepovedane droge še preiskuje, tudi z namenom izsleditve storilca oz. lastnika nasada. Po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo policisti podali ustrezen ukrep.

Poleg zgoraj obravnavanega primera so policisti PP Nova Gorica v ponedeljek, 21. septembra popoldne, odkrili še drugi nasad prepovedane droge konoplja (8 sadik) na območju naselja Doblar (Občina Kanal ob Soči). Lastnik omenjenega nasada še ni bil izsleden. Tudi ta primer policija še preiskuje v smeri storitve prekrška Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.