urednistvo@preteklih24.si

Pijan nasilnež z nožem grozil ženi in hčerki ter ženo tudi pretepel

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 237 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, goljufije,
ponarejanja denarja, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča v Lokvah na območju Črnomlja. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 18-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Voznik, ki se v nesreči ni poškodoval, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Opel astra so mu zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obodložilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Policisti PP Črnomelj zaščitili žrtve nasilja v družini

V večernih urah so črnomaljski policisti posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Črnomlja. Med postopkom so ugotovili, da je pijan nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad mamo in njenim partnerjem. Žrtvi je najprej žalil, jima grozil, potem pa ju pretepel in poškodoval. Policisti so na kraj poklicali reševalce, ki so poškodovano žrtev oskrbeli. 51-letnemu nasilnežu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvama zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno
življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V noči na 24. 9. so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč zaradi nasilja v družini v Črnomlju, kjer je pijan nasilnež z nožem grozil ženi in hčerki in ženo pretepel. Osumljenca kaznivega dejanja nasilja v družini so odstranili s kraja in mu z namenom zaščite žrtev izrekli prepoved približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in
preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Okoliščine še preiskujejo in bodo nasilneža po zaključeni preiskavi ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlom

V Mrtvicah na območju PP Krško je v noči na 23. 9. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 280 litrov hidravličnega olja. Škode je za okoli 1500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kerinovega Grma (PP Krško) izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša, tri državljane Pakistana in državljana Mjanmara, na območju
Brdarcev (PP Črnomelj) pa tri državljane Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.