urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčil v peško, slednja hudo poškodovana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 69 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so izrekli prepoved približevanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri se je udeleženka huje poškodovala. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 23. 9. 2020, od 6. ure in 24. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grosuplja, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Most je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno električno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj popoldan smo bili obveščeni, da je okoli 12.30 v Trbovljah prišlo do drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški, ki se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, pristopil do oškodovancev, ju zamotil s pogovorom in prepričal, da so skupaj odšli za hišo. V tem času je v objekt vstopil drug storilec, objekt pregledal in iz njega odtujil orožje, ter nakit. Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški, star okoli 40 let, visok okoli 160 cm, črnih kratkih las. Pripeljala sta se z večjim osebnim vozilom, temno sive barve.

Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami:

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v torek na podlagi odredbe pristojnega sodišča v Kamniku opravili hišno preiskavo pri 35-letniku. Pri preiskavi so zasegli 8 aluminijastih zavojčkov z belim prahom, 13 aluminijastih zavojčkov z rjavim prahom, vrečko z belim prahom (pri čemer obstaja sum, da gre za prepovedano drogo kokain in heroin), sredstva in opremo za preprodajo prepovedane droge, ter več tisoč evrov gotovine. Policisti so tekom današnjega dne 35-letnika privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, ki je zanj odredil pripor.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 19. uri smo bili obveščeni, da je voznik osebnega vozila v Zgornjem Prekarju, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, trčil v drugo osebno vozilo, nato pa s kraja odpeljal v smeri Senožet. Voznik je bil nato izsleden v kraju Senožeti, kjer pa se je postopku s policisti želel izogniti tako, da se je skril v bližini svojega vozila. Po izsleditvi so mu
policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, voznik pa se je kljub temu poskušal s kraja postopka odpeljati, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa. Za povzročitev prometne nesreče mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Med postopkom so policisti v vozilu opazili tudi kozarec v katerem je bilo približno 35 gramov neznane posušene rastline za katero obstaja sum, da gre za prepovedano rastlino konopljo, zato mu je bila zasežena in bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 13. uri se je na Trzinski obvoznici v smeri Domžal zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznica osebnega vozila. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo,
ker je voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del vozila, ki se je pred njim ustavljajo zaradi gostote prometa. V prometni nesreči je bila poškodovana potnica na zadnjem sedežu v osebnem vozilu. Po prvih podatkih gre za lažje poškodbe. V postopku je pri vozniku kombija preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure je v križišču Abramove ulice in Ceste na Brdo prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da voznik osebnega vozila na prehodu za pešce
ni upošteval prednosti peške, ki je že začela prečkati vozišče in trčil v njo. V nesreči se je peška huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.