urednistvo@preteklih24.si

V okolici Godoviča padel in se hudo poškodoval 67-letni kolesar

Včeraj, 22. septembra popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v objekt ene od gospodarskih družb v Šempetru pri Gorici.


Slika je simbolična

 

 

Po prvih zbranih podatkih je neznanec v zadnjih dneh vlomil in nato iz omenjenega objekta ukradel različne predmete (hladilnik, industrijski sesalec, lestev, plinsko jeklenko…) v skupni vrednosti približno 700 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V okolici Godoviča padel in se poškodoval 67-letni kolesar

Včeraj, 22. septembra ob 14.10 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Godovič – Medvedje Brdo, kjer je padel in se poškodoval 67–letni kolesar. Policisti PP Idrija so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je omenjeni kolesar peljal iz Godoviča proti naselju Medvedje Brdo. Pri vožnji navzdol je v desnem pregledne ovinku izgubil oblast nad kolesom in posledično padel po vozišču ter se predvidoma huje poškodoval (poškodba kolka). Na kraju su poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč
poškodovanemu kolesarju do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V prometni nesreči v Doblarju udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 22. septembra ob 14.51 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju Doblarja (Občina Kanal ob Soči) in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Tolmina proti Novi Gorici in v Doblarju zapeljal levo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 58-letni voznik osebnega vozila. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, nihče ni bil poškodovan. Prometni policisti so 68-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilna stran vožnje) izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorija na počivališču Šempas

Včeraj, 22. septembra ob 21.15 uri, je bila Policija obveščena o prometni nezgodi I. kategorije na počivališču Šempas ob hitri cesti H4. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 63-letni voznik tovornega avtomobila, državljan Poljske, pripeljal na omenjeno počivališče ob hitri cesti in parkiral med drugi dve tovorni vozili. Pri tem je pri vzvratni vožnji zadel oz. trčil v drugo parkirano tovorno vozilo, hrvaških registrskih številk. Policisti PP Nova Gorica so 63-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev 42. člena ZPrCP) izrekli globo. Prav tako so plačilni nalog izdali 51–letnemu hrvaškemu vozniku zaradi nepravilnega parkiranja tovornega vozila (kršitev 65. člena ZPrCP).

Voznika osebnih avtomobilov povozila kamenje na vozišču

Včeraj, 22. septembra v zgodnih večernih urah, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na glavni cesti Solkan – Plave obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer sta dva voznika povozila kamen na vozišču. Ugotovljeno je bilo, da je 20–letni voznik avtomobila, državljan Nemčije, vozil iz po glavni cesti Solkana proti naselju Plavam in povozil kamenje, ki se je nahajalo ob desnem robu vozišča; na njegovem vozilu je nastala materialna škoda (poškodbe prednje in zadnje desne pnevmatike). Za omenjenim voznikom je vozila 38-letna voznica in prav tako povozila kamen ter poškodovala prednjo desno pnevmatiko avtomobila. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi

Včeraj, 22. septembra ob 19.27 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali povoženje divjadi (divji prašič) s strani 69-letne voznice osebnega avtomobila med njeno vožnjo iz Kromberka proti Ajševici. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.