urednistvo@preteklih24.si

S štirikolesnikom sta se poškodovala mladoletna fanta

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 152 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 11 tatvin in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri se je udeleženec huje poškodoval. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 9. 2020, od 6. ure in 23. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevske reke in Grosuplja izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Jemna in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Drzna tatvina

Včeraj, okoli 16.30 so policisti bili obveščeni o drzni tatvini na Trgu Osvobodilne fronte v Ljubljani. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je okoli 12.30 do oškodovane, ki je pri kiosku kupovala izdelke, od zadaj pristopil neznani storilec in se rahlo prislonil ob njo pri jemanju izdelkov na kiosku. Pri tem je izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz nahrbtnika odtujil gotovino. S tem dejanjem jo je oškodoval za nekaj sto evrov.

Opis: višja oseba, oblečena v svetla zgornja oblačila. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami

Grosupeljski policisti so včeraj na podlagi odredbe pristojnega sodišča v okolici Grosuplja opravili hišno preiskavo pri 39-letniku. Pri preiskavi so zasegli okoli 270 gramov posušene rastline konoplje, brizgalko , 8 škatlic s kremo iz rastline konoplje in dve večji rastlini konoplje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih
okoliščinah zoper 39-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo v zvezi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi
sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, okoli 14.30 je v kraju Dolenja vas pri Polhovem Gradcu prišlo do prometne nesreče s štirikolesnikom. Ugotovljeno je bilo, da je štirikolesnik vozil mladoletnik, z njim pa je bil prav tako še mladoleten sopotnik. Voznik je zaradi vožnje preblizu desnega roba, zapeljal čez rob vozišča in potem nekaj metrov po klancu navzdol. Voznik neregistriranega štirikolesnika se je v nesreči huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Sopotnik se je lažje poškodoval, oba pa sta bila odpeljana z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. Mladoletnika med vožnjo nista
uporabljala varnostne čelade. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, nekaj pred 14. uro je na Vilharjevi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je otrok s kolesom zapeljal čez prehod za pešce, voznik osebnega vozila, ki je pa v tistem času pravilno pripeljal naravnost pa je trčil vanj. Kolesar je padel po vozišču, kolo pa je odbilo v vozilo na nasprotnem voznem pasu, ki je stalo pred prehodom za pešce. V nesreči se je otrok lažje poškodoval. Po vseh znanih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.