urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti obravnavali dve delovni nesreči s telesnimi poškodbami

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj  prejeli 269 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, dva nujna.


Slika je simbolična

 

 

S področja cestnega prometa poročajo o petnajstih prometnih nesrečah, v treh so se udeleženci lažje poškodovali, ostale so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

V Velenju na Rudniški cesti se je pri padcu lažje poškodoval mladoletni kolesar.

V Celju, na Mariborski cesti, se je v trčenju dveh osebnih vozil poškodoval povzročitelj, ki je zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v vozilo, ki mu je pripeljalo nasproti.

V Dobrnežu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, se je lažje poškodoval motorist, ki je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil v osebno vozilo voznice, ki je vozila pred njim in je nameravala zaviti v levo.

V Celju in v Ločah so policisti zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj sedemkrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Mežici so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je v lokal vlomil skozi pritlično okno, ukradel je sef z gotovino. Škodo je lastnikom povzročil tudi s poškodovanjem okna.

V Ločah in v Celju je neznani storilec z dveh osebnih vozil parkiranih pred stanovanjskima blokoma ukradel registrske tablice.

Na območju Rogaške Slatine so policisti obravnavali tatvino najmanj štiridesetih rabljenih avtomobilskih akumulatorjev. Neznanec jih je ukradel izpred objekta avtomehanične delavnice.

Laški policisti so v hišni preiskavi na širšem območju Laškega zasegli 20 rastlin konoplje, ki jo je osumljeni gojil v okolici stanovanjske hiše in večjo količino tobaka.

Pri hišni preiskavi v Gotovljah so policisti zasegli manjšo količino heroina in digitalno tehtnico.

Danes zjutraj so policisti v Štorah obravnavali vlom v pekarno. Storilec je v pekarno vlomil skozi okno. Podatkov o tem, če je kaj ukradel, še nimajo.

Na območju policijskih postaj Velenje in Ravne na Koroškem so policisti obravnavali nesreči pri delu.

V Lokovici, na območju Policijske postaje Velenje, se je poškodoval 73-letni traktorist. 73-letni domačin je iz gozda, po gozdni cesti, s traktorjem vlekel hlodovino. V blagem levem ovinku je hlodovina zdrsela po hribu in za seboj povlekla traktor. Le ta se je večkrat prevrnil. Pri prevračanju se je v kabini 73-letni traktorist hudo poškodoval. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v mariborski klinični center.

Pri delu v podjetju v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, se je hudo poškodoval 28-letni delavec. Do poškodbe je prišlo pri odklapljanju pnevmatske cevi. Cev je zaposlenemu zdrsnila iz rok in mu poškodovala oko.

Nekaj pred 20. uro so policisti bili obveščeni, da je na območju Nazarij zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj je uničil lesen obod, ostrešje in streho. Vzrok požara še ni potrjen. Kriminalist z ogledom kraja nadaljujejo danes.