urednistvo@preteklih24.si

Ogenj z osebnega avtomobila se je razširil na nadstrešek in ostrešje stanovanjske hiše, zgoreli sta še dve vozili

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 208 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.


Slika je simbolična

 

 

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan voznik kolesa z motorjem

Okoli 18. ure so bili policisti PPP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči pri Velikem Slatniku. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 15-letni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. Policisti so kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, kolo z motorjem zasegli, okoliščine pa še preverjajo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V zaselku Belinje na območju Vrhovske vasi je v noči na 21. 9. nekdo vlomil v štiri zidanice. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujenega, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomi.

Policisti PP Krško so bili obveščeni, da je 19. 9. v Leskovcu pri Krškem neznanec skozi vrata vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil več katalizatorjev. Škode je za okoli 25.000 evrov, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brezovice v Podbočju, Pristave ob Krki (PP Krško), Novega mesta in Vinje vasi (PP Novo mesto) izsledili in prijeli 24 tujcev, ki so nezakonito
prestopili državno mejo. Policijski postopki s 13 državljani Pakistana, devetimi državljani Bangladeša, državljanom Maroka in državljanom Indije še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

Črnomaljski policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o požaru na območju Semiča, kjer se je ogenj z osebnega avtomobila razširil na nadstrešek in ostrešje stanovanjske hiše, zgoreli sta še dve vozili. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastala pa je večja premoženjska škoda. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi osebnega avtomobila, parkiranega pod nadstreškom. Okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.