urednistvo@preteklih24.si

Na celjskem območju včeraj dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 336 klicev občanov. 85 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.


Slika je simbolična

 

 

V včerajšnjih osemnajstih prometnih nesrečah sta se dve osebi hudo poškodovali, štiri pa lažje.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti nekaj čez 18. uro obravnavali na Mariborski cesti v Celju. Povzročila jo je 44-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri avtocestnega izvoza Celje center proti Mariborski cesti, kjer se je razvrstila na odcep za zavijanje v desno, proti Vojniku. V križišču je trčila v desni bok kolesarja, ki se je pravilno pripeljal po kolesarki stezi iz smeri Ulice frankolovskih žrtev. Kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti okoli 18.30 ure obravnavali na avtocesti, pred predorom Pletovarje v smeri proti Mariboru. V trčenju sta bila udeleženi dve tovorni vozili in tovorno vozilo s priklopnikom.
Prometno nesrečo je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo povzročil voznik tovornega vozila, ki je trčil v voznico tovornega vozila, ki je vozila pred njim, le ta pa je posledično trčila v tovorno vozilo s priklopnikom. Obe tovorni vozil je odbilo še v betonsko ograjo. V trčenju se je hudo poškodoval povzročitelj.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so policisti včeraj obravnavali na območju Celja, Velenja in Šentjurja.

V Pečovniku, na območju Celja, se je pri padcu lažje poškodovala kolesarka.

V Velenju se je v trčenju dveh osebnih vozil, da katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, poškodoval eden od voznikov.

V Lokarjah na območju Šentjurja se je pri nepravilnem prehitevanju lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Na Dečkovi cesti v Celju se je lažje poškodovala voznica kolesa z motorjem.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti petkrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Radečah je neznani storilec iz odklenjenega osebnega vozila ukradel kovček z orodjem in rezervno pnevmatiko.

Poleg omenjenega so policisti včeraj obravnavali še nesrečo jadralnega padalca. Zgodila se je v popoldanskih urah na pristajališču pod Donačko goro, kjer se je 42-letni jadralni padalec, hudo poškodoval pri pristanku.