urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu obravnavali pet tatvin in dva vloma

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 154 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 2 vloma. Kršitev javnega reda in miru v zadnjih 24 urah ni bilo.


Slika je simbolična

 

 

Ob 10.37 je na Kolodvorski v Kopru 72-letna voznica osebnega avtomobila pri glavni avtobusni postaji v bližini prehoda za pešce trčila v enako starega voznika mopeda iz Kopra. Ta je padel in se poškodoval. Odpeljali so ga v SB
Izola. Ker ni uporabljal varnostne čelade in je peljal po površini, ki ni namenjena za vožnjo vozil te kategorije, so mu policisti izdali plačilni nalog.

Na Partizanski v Kopru je lastnik našel svoj skuter, ki so mu ga 1. septembra ukradli. Skuter je prevzel, policisti zbirajo informacije.

Ob 10.56 so policisti obravnavali prometno nesrečo pri Ankaranu. 66-letnik z okolice Kopra je vozil kolo od Ankarana proti Kopru, ko je 45-letni voznik osebnega avtomobila z okolice Portoroža pripeljal z osebnim avtomobilom nasproti čez most. Ta ni upošteval prometne signalizacije ter čelno trčil v kolesarja. Vozniku avtomobila je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,03 mg/l alkohola, odrejen hitri test pa je bil pozitiven na amfetamine. Poleg tega je vozil z veljavnim ukrepom prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi mu kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Vozilo so mu zasegli. Iz SB Izola smo bili obveščeni, da je kolesar huje poškodovan.

Na mejnem prehodu Jelšane so na vstopu v Slovenijo obravnavali 30-letnega državljana Hrvaške, voznika tovornega vozila, ki je imel lažno izpolnjeno CRM listino, da bi zakril dejansko destinacijo prevoza v Italijo (kršitev uredbe o tranzitu). Sledi mu kazenska ovadba.

Iz osnovne šole v Marezigah je nekdo ukradel dva prenosna računalnika. Škode je za 1200 evrov.

Ob 15.16 je bila prometna nesreča na cesti Postojna – Pivka. 38-letni voznik osebnega avtomobila, za njim pa 45-letni voznik mopeda, sta vozila od Pivke proti Postojni. V križišču za Gradec se je voznik avta ustavil, ker se je pred njim že ustavilo kombinirano vozilo. V tem trenutku je voznik mopeda čez polno črto začel prehitevati osebni avto. Ko je bil voznik mopeda že ob avtu, je tudi ta zapeljal v levo čez polno črto (da bi obvozil kombi) in trčil v mopedista, ki ga je že prehiteval. V trčenju je bil voznik mopeda lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico. Mopedistu so policisti izdali plačilni nalog po 98/2-1 ZPrCP, vozniku osebnega avtomobila pa po 98/2-1 in 52/3-1/1 ZPrCP. Promet je bil ponovno popolnoma sproščen ob 16.38.

Popoldan je nekdo izpred trgovine na Ankaranski v Kopru ukradel zaklenjeno električno kolo znamke MI5 Easy bike, vredno 1800 evrov.

Ob 18. uri so policisti v Ankaranu ustavili 72-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj so 54-letniku v Kopru zasegli moped, ker se je na tehničnem pregledu pokazalo, da ne ustreza tehničnim karakteristikam.

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 21. 9. 2020 od 6.00 ure, do danes, 22. 9. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 12 oseb.

Obravnavani po enotah:

PP Ilirska Bistrica 9, PP Postojna 2 in PP Kozina 1. Za kazniva dejanja po 308 čl. KZ RS so obravnavali 2 državljana Bosne in Hercegovine: Ob 23.40 so policisti pri Hrušici ustavili dva osebna avtomobila. WV Passat, ki ga je peljal 26-letni državljan BiH, in Berlingo, ki ga je vozil 29-letnik, z urejenim statusom v Sloveniji. V Vozilu drugega so bili skriti trije državljani Iraka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Po državljanstvih:
Irak 7
Alžirija 1
Tunizija 1
Jemen 1
Pakistan 1
Turčija 1

Vsi postopki še potekajo.