urednistvo@preteklih24.si

Kronika gorenjskih policistov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Kranjski kriminalisti so v petek obravnavali voznika osebnega avtomobila, pri katerem so našli 17 zavitkov prepovedane droge kokain. Drogo so zasegli. Moškega obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V Kokri so policisti včeraj popoldan obravnavali požar na vozilu. Okoliščine kažejo, da je vozilo zagorelo med vožnjo. Pri poskusu ustavitve je vozilo zapeljalo v reko in zgorelo. Osebe so pred tem
zapustile vozilo. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Nihče ni bil poškodovan.

Ekipa za helikoptersko reševanje je včeraj z vojaškim helikopterjem reševala na Kredarici in na območju Planike. Obakrat gre za lažje poškodbe. Ekipe gorskih reševalcev na tleh pa so reševale planince na območju Male Pišnice in pod vrhom Kanjavca ter v kraju Gozd, kjer je padel padalec. Škofjeloški gorski reševalci so na Lubniku reševale še
planinca, ki se je izgubil. Moškega so našli in pospremili v dolino. Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Visoko – Šenčur, in Šenčur – Voklo.

Gorenjski prometni policisti so včeraj opoldan na podlagi prijave obravnavali voznika, ki je vozil zelo nezanesljivo. Voznik ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal rezultat 1,36 mg/l alkohola. Voznik v času ukrepa ne sme storiti hujšega prekrška, sicer mu vozniško dovoljenje preneha veljati. Voznika so s kraja odpeljali svojci.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali 21-letno voznico osebnega avtomobila, ki ni opravila podaljšanja vozniškega dovoljenja z zdravniškim pregledom. Zasegli so ji osebni avtomobil in jo izločili iz prometa. Omejitve pri veljavnosti vozniških dovoljenj lahko nastanejo tudi zaradi zdravstvenih razlogov.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Kranju je padla uporabnica električnega skiroja in se lažje poškodovala. Proti voznici poteka prekrškovni postopek zaradi uporabe posebnega prevoznega sredstva. Za Velesovo pa je bila prijavljena nesreča kolesarja. Postopek še poteka.

Kriminaliteta

Na Golniku so bile z gradbišča odtujene gradbene plošče. Na Cesti Franceta Prešerna na Jesenicah pa je bilo vlomljeno v poslovni prostor.