urednistvo@preteklih24.si

Zaradi poškodb v prometni nesreči, slednjim podlegla v bolnišnici

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 150 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in zasegli 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 9 primerih.


Slika je simbolična

 

 

 

V Dobravi pri Izoli je nekdo s stanovanjske hiše strgal varnostno kamero in jo ukradel.

Ob 14. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Gradišče – Obrov. 61-letni voznik osebnega avtomobila iz Portoroža je na ravnem delu ceste zapeljal v desno izven vozišča in z desnim bokom vozila trčil v drevo. Njegova 91-letna sopotnica se je v nesreči huje poškodovala, odpeljali so jo v SB Izola. Iz bolnice so policiste obvestili, da je zaradi poškodb umrla. Odrejena je bila sodna obdukcija.

Popoldan so policisti na bencinskem servisu v Kopru zasegli osebni avto 21-letnemu državljanu Kosova, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 19. uri je pred starim zdravstvenim domom v Izoli otrok s kolesom zbil starejšo gospo. 82-letna ženska ima poškodovano nogo, po prvih podatkih gre za lažje poškodbe. V primeri izsleditve otroka, sledi ustrezen ukrep.

V Ankaranu je nekdo iz garderobe podjetja zaposlenemu ukradel denarnico. V nadaljevanju je bil opravljen neuspešen poskus dviga gotovine v Ankaranu in uspešni nakupi v Italiji. V denarnici je imel oškodovani prijavitelj tudi
dokumente.

Zvečer je 24-letni bivši fant v Kopru na Piranski cesti zapeljal pred vozilo 22-letnice in jo ustavil. Stopil je iz vozila, nato pa z roko razbil okno njenega vozila in odpeljal. Policisti so ga izsledili in ustavili. Obravnava se kaznivo dejanje grožnje (po I. odstavku 135. člena KZ-1) in kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari (po I. odstavku 220. člena KZ-1).

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 24 ilegalnih migrantov (7 državljanov Afganistana in 17 državljanov Bangladeša): v Podgorju državljana Bangladeša, v Zabičah 3 državljane Bangladeša (opis dogodka spodaj), V Ostrožnem brdu 2 državljana Afganistana, v Podgradu 5 državljanov Afganistana, v Račicah pa 13 državljanov Bangladeša (opis dogodka spodaj).

Ob 11. uri je v Zabičah ustavil osebni avto Jaguar, poljske registracije, ki je bi spredaj karamboliran. Zatem je odpeljal naprej. Policisti so ga izsledili v Topolcu. Voznik in sopotnik sta že pobegnila, v vozilu pa so bili (v prtljažniku) 3 državljani Bangladeša, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Danes zjutraj, ob 6.30, so policisti v naselju Račice opazili sumljivo vozilo, litvanskih registrskih tablic. Po ustaviti so ugotovili, da je voznik državljan Ukrajine, v vozilu pa je bilo 13 državljanov Bangladeša.

Vsi postopki še potekajo.