urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z dvema promiloma alkohola v krvi, padel in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 9. 2020, od 6. ure in 18. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tomažinov, Knežje Lipe in Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Afganistana in Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moped znamke Piaggio, tip ZIP, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je neznani storilec odtujil krilo vrat. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke razdalje trčil v vozilo pred njim. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Bratovševi ploščadi v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 20.30 se je na Viški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.