urednistvo@preteklih24.si

Nasilnežu, ki je napadel partnerko, policisti odredili pridržanje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 143 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 7 primerih, enkrat pa zaradi nasilja v družini.


Slika je simbolična

 

 

V Piranu je nekdo ukradel skuter Piaggio Zip 25, reg. št. KP 6R-L6, vreden 800 evrov.

Iz garažne hiše pred trgovskim centrom v Kopru je nekdo ukradel moško kolo znamke Kilimanjaro, tip Cross Pro HR, vredno 800 evrov.

V Pivki so policisti zasegli osebni avto 34-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 15.26 je bila prometna nesreča v Hrpeljah. 57-letni domačin je z osebnim avtomobilom pri zapuščanju parkirnega prostora trčil v osebni avto 36-letne voznice iz Podgrada. Povzročitelj je napihal 1,17 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog (po 105/5 in 42/4 ZPrCP).

Ob 17.36 je na krožišču ob Bonifiki zaradi napačne menjave pasu v osebni avto prijaviteljice trčil 48-letni voznik osebnega avtomobila, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti – 0,69 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.52 pa so v Kopru na Vojkovem nabrežju ustavili osebni avto, ki ga je vozil 54-letni Koprčan. Alkotest mu je pokazal 0,47 mg/l, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so ponoči intervenirali zaradi nasilja v družini. Nasilnež, ki je partnerko tudi fizično napadel, se kljub ukazom ni umiril. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izrečena prepoved približevanja, izdan plačilni nalog, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 25 ilegalnih migrantov: v Gornji Bitni 15 državljanov Afganistana, v Dobravljah 1 državljana Afganistana, v Hrvojah državljana Palestine, v Prešnici pa 8 državljanov Pakistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili enega državljana Afganistana. Postopki še potekajo.