urednistvo@preteklih24.si

Na podvozju priklopnega tovornega vozila, policisti odkrili skritega državljana Maroka

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 348 klicev, od tega 111 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 3 povoženja živali,
– 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 9 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 kršitelju so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

ODKRIT MAROČAN

Včeraj, ob 8.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju priklopnega tovornega vozila registrskih oznak BiH, odkrili skritega državljana Maroka, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v
našo državo.

Maročana so zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Avstrije, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so ju oglobili.

PRIJELI TRI TUJCE

Včeraj popoldan so policisti na območju PP Ormož prijeli 2 državljana Kosova in 1 državljana Albanije, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Vse tri bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

ZAVRNJENA DRŽAVLJANA MAROKA

Danes, ob 1. 20 so nam avstrijski varnostni organi zavrnili dva državljana Maroka, ki sta z vlakom potovala iz Slovenije v Avstrijo. Obstaja sum, da sta v Slovenijo vstopila na nedovoljen način. V Sloveniji sta bila v začetku leta 2020 že obravnavana zaradi nedovoljenega prestopa državne meje in sta bila takrat predana hrvaškim varnostnim organom.

Ker sta danes zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, so ju policisti prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.

PRI DELU SE JE POSEBNO HUDO TELESNO POŠKODOVAL

Včeraj, ob 16.55 se je v enem od podjetij v Spodnjih Hočah, pri delu poškodoval 25-letni skladiščnik. Pri prelaganju pločevine, ki se jo dvigne s posebnimi kavlji s pomočjo nosnega žerjava, mu je kavelj zdrsnil izpod pločevine ter ga zadel v obraz. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel posebno hudo telesno poškodbo, vendar njegovo življenje ni ogroženo.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

ODTUJIL KATALIZATOR

Neznani storilec je med 6. in 13. 9. 2020, s tovornega vozila znamke Iveco, na nezavarovanem parkirnem prostoru podjetja na Perhavčevi ulici v Mariboru, demontiral in odtujil katalizator izpušnega sistema, pri tem pa poškodoval še električno napeljavo vozila.

Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.