urednistvo@preteklih24.si

Na območju Moravč mladoletniku v stroj potegnilo obe roki, poškodbe so zelo hude

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 188 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 75 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 4 tatvine, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče z hujšimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 9. 2020, od 6. ure in 17. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Eritreje in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Cerknici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil laser za merjenje in kovček z vrtalko Makita. Lastnika je oškodoval za okoli 2.700 evrov.

Drzni tatvini

Včeraj, okoli 16. ure so policisti bili obveščeni o tatvini na Vodovodni cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta dva neznana moška pristopila do oškodovanke, ki je s kolesom stala pred križiščem. Eden od neznancev jo je spraševal za pot, drugi pa je med tem iz košare kolesa odtujil kuverto z denarjem.

Opis enega neznanca: moški, oblečen v belo majico in kratke hlače. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini na območju Želimelj. Do sedaj neznana storilka je na domu zamotila starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi dezinfekcije in razkuževanja hiše. Medtem je iz hiše odtujila denar in lastnico oškodovala za okoli sto evrov.

Opis storilke: ženska stara okoli 45 let, visoka okoli 170 cm. S kraja se je odpeljala z vozilom bele barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

Nesreča pri delu:

Včeraj, nekaj pred 22. uro so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Moravč. Po do sedaj znanih podatkih je do nesreče prišlo pri delu na polju, kjer so se družinski člani gibali okoli stroja za mletje koruze. Med tem je mladoletniku v stroj potegnilo obe roki in je bil huje poškodovan, njegovo življenje pa ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 11. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti iz smeri Domžal proti Depali vasi. Nesrečo je povzročil 48-letni voznik kombija, ki ni upošteval prometne signalizacije in v križišču zavil levo, ter pri tem izsilil prednost 82-letnemu vozniku osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal v nasprotni smeri. V nesreči se
je 82-letnik huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelj nesreče se ni telesno poškodoval, prav tako pa je bil preizkus z alkotestom negativen. Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na regionalni cesti v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar (otrok) vozil po pločniku ob vozišču, nato pa zapeljal na rob pločnika in padel čez robnik na vozišče regionalne ceste. V tem trenutku je po regionalni cesti pripeljal voznik avtobusa, ki je trčil v kolo, otoka pa je pri tem odbilo v avtobus. Pri tem se je otrok, ki ni nosil zaščitne čelade huje telesno poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti
izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 23. ure se je ljubljanski obvoznici med počivališčema Barje in razcepom Malence zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pred razcepom Malence zapeljala na prometni pas za smer Novo Mesto, po katerem je že vozil voznik motornega kolesa. Motorist je kljub umikanju in zaviranju trčil v zadnji del vozila in se pri tem huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 17.30 se je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.