urednistvo@preteklih24.si

Na avtocesti spor med voznikoma zaradi manjšega trčenja, posredovali policisti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 9 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

V Kranju so občani na javnem kraju včeraj dopoldan našli poškodovanega moškega. Tuja krivda za lažje poškodbe je izključena. Moški je zaradi slabosti padel sam.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali lažjo poškodbo moškega zaradi ugriza psa. Okoliščine kažejo, da se je preveč približal psu, ki je bil pripet. V Naklem pa so zvečer obravnavali najdbo psa, ki je ušel in je bil po poizvedovanju vrnjen skrbniku. Poskrbite za zaščito živali.

V Kranju so policisti včeraj opoldan obravnavali požar v starejšem objektu. Okoliščine kažejo, da je razlog v električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

V Radovljici so policisti včeraj dopoldan obravnavali voznika tovornega vozila, ki je stresal nepravilno naložen tovor. Potrebno je bilo čiščenje vozišča. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Na Brniku so policisti obravnavali padec motokrosista in lažje poškodbe pri njem na za to namenjeni površini. Gre za dogodek.

Divjad je bila minuli dan povožena v kraju Nomenj in pri avtocestnem priključku Kranj vzhod.

Nesreča kolesarja

Na Jesenicah je včeraj opoldan padel kolesar. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave in lažje poškodbe pri njem.

Dve nepotrebni situaciji

Gorenjski policisti so včeraj v prometu obravnavali dve nepotrebni situaciji, ki bi jih udeleženci lahko rešili sami in na povsem miren način. Na območju avtoceste so prometni policisti obravnavali dva voznika, ki sta se med seboj sprla zaradi manjšega trčenja z vozili brez opazne materialne škode. Enega od njiju sedaj obravnavajo zaradi prekratke varnostne razdalje, drugega pa zaradi nenadnega zaviranja in kršitve javnega reda.

Jeseniški policisti pa so obravnavali primer oseb, ki so se sprle zaradi domnevnega odstopa prednosti v prometu. Dogodek se je zgodil v Domžalah, udeleženci pa so ga »reševali« na območju Žirovnice. Udeleženci so se po posredovanju policistov strinjali, da je šlo med njimi za nesporazum in da je bila vožnja na Gorenjsko povsem nepotrebna. Kršitve niso ugotovili. Policisti pozivajo k strpnosti in mirnemu reševanju nesporazumov.

Kriminaliteta

Škofjeloški policisti so v naselju Hotovlja obravnavali prijavo tatvine manjšega zneska denarja in zlatnine. Nepremičnine zaklepajte, vredne stvari pa hranite na varnem.