urednistvo@preteklih24.si

Voznica z 1,42 promila alkohola v krvi, sedla za volan

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 59 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

V postopku so imeli voznico osebnega vozila, pri kateri je preizkus pokazal 0.71 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 15. 9. 2020, od 6. ure in 16. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolge vasi, Ribnice izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana in Jemna), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Postopek na območju Dolge vasi pri Kočevju, je opisan posebej v rubriki kriminaliteta.

Kriminaliteta
Vlomi:

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo KTM, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Zagorju ob Savi je neznani storilec iz kleti odtujil kosilnico – nitkarico in en vrtalnik Bosch. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V okolici Grosuplja je neznani storilec iz kleti odtujil več aluminijastih platišč s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v tri kleti in iz ene odtujil prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države

Danes ponoči so policisti na območju Dolge vasi pri Kočevju opazili osebni vozili Renaut Clio in Alfa Romeo, italijanskih registrskih tablic, v njima pa je bilo več oseb. Vozili so policisti ustavili, pri tem pa ugotovili, da sta voznika, državljana Italije, v vozilih prevažala 8 tujcev (drž. Pakistana in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Policisti nadaljujejoz zbiranjem obvestil glede suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države. Osumljencema je bila odvzeta prostost in bosta privedena k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13.30 se je v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem sta se lažje poškodovali potnici v vozilu udeleženke. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14.30 se je na Koprski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in voznik viličarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda zaradi neupoštevanja pravil prednosti trčil v viličar. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.