urednistvo@preteklih24.si

Gorski reševalci v preteklem dnevu imeli polne roke dela

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj vlom.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Gorski reševalci so imeli včeraj precej dela za »naveden« torek. Na poti na Galetovec se je izgubil planinec. Pomagali so mu radovljiški gorski reševalci.

Pod Zoisovo kočo na Kokrškem sedlu so kamniški in kranjski gorski reševalci ter vojaški helikopter rešili planinca, ki
se je poškodoval pri padcu.

Tržiški reševalci so nad planino Konjščica pomagali izgubljenemu gobarju, ki je imel ob najdbi tudi zdravstvene težave.

V še enem dogodku pa se je tuji planinec zaplezal pod vrhom Jalovca. Gorski reševalci in vojaški helikopter so moškega prepeljali v dolino. Potrebno je biti bolj previden in bolj odgovoren!

Divjad je bila minuli dan povožena v Kokri.

Prometna nesreča

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kranju je zaradi nepravilnega prehitevanja voznica trčila v drugega udeleženca. Proti povzročiteljici nesreče poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

Na Ledarski ulici na Jesenicah je bilo vlomljeno v objekt in odtujen prenosni računalnik. V objekt je bilo vlomljeno tudi v Žabnici.