urednistvo@preteklih24.si

16-letnik ukradel avto in med divjanjem poskušal s ceste zriniti policiste

Lastnica avtomobila iz Novega mesta je nekaj pred deseto zvečer poklicala na številko 113, da so jih pravkar odtujili osebni avtomobil.


Slika je simbolična

 

 

 

Operativno-komunikacijski center je o dogodku obvestil patrulje na terenu. Nekaj minut zatem so ga prvi policisti opazil v Bršljinu in začeli ustavljati z modro lučjo in sireno. Voznik ni upošteval znakov policistom in je začel divjati in nevarno voziti po mestnih ulicah in okoliških vaseh: Ločne Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češče vasi… nakar se je pregon ustavil s prometno nesrečo v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico. Večino časa pred tem je sicer vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu. Vozilo so policisti zasegli, v postopku pa ugotovili, da je 16-letni voznik doma vzel ključe avta in se odpeljal.

Policisti so 16-letnika iz okolice Novega mesta pridržali zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja – poleg nevarne vožnje je med polurnim pregonom nekajkrat trčil v službeno vozilo policije in ga hotel izriniti s ceste. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

Vlom v bencinski servis

Ponoči (v noči iz torka na sredo) so vlomili v bencinski servis v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah so neznanci na silo vstopili skozi vrata, pregledali prostore in odnesli nekaj denarja, srečke, vinjete in predplačniške kartice za mobilno telefonijo. Ocenjujejo, da je škode za nekaj tisoč evrov, več pa bo znanega po zaključeni preiskavi.

Kršitve javnega reda in miru

Novomeški policisti so zvečer v Brezju odvzeli prostost in pridržali 26-letnika, ki je pijan kršil javni red in mir ter se tudi po prihodu policistov ni pomiril. Odpeljali so ga na hladno na policijsko postajo.

Podobno se je zgodilo tudi 39-letniku iz Brežic, ki je nekaj pred osmo zvečer pijan kričal na svojo nekdanjo partnerico in jo žalil. Ker ni upošteval ukazov policistov in s kršitvijo nadaljeval, so ga vklenili in odpeljali v prostore za pridržanje.

Mejne zadeve in tujci

Krški policisti so zjutraj v kraju Orehovec pri Kostanjevici prijeli šest državljanov Turčije. V bližini naselja Drežnik so črnomaljski policisti prijeli 31 tujcev, državljanov Pakistana in Bangladeša. Zvečer so v Lokvah prijeli še državljana Maroka. Tujci so v državo vstopili na nezakonit način, postopki z njimi še niso zaključeni.