urednistvo@preteklih24.si

Obravnavan primer mučenja živali na Cerkljanskem

Včeraj, 14. septembra ob 13.20 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Col – Predmeja (Občina Ajdovščina) in v kateri je bil udeležen 65-letni voznik osebnega avtomobila.


Slika je simbolična

 

 

 

Z ogledom kraja prometne nezgode so prometni policisti ugotovili, da je omenjeni voznik vozil po turistični cesti iz Cola proti naselju Gozd. Ko je pripeljal v desni pregledni ovinek, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Z vozilom je zapeljal levo preko kratke prekinjene ločilne črte na levo stran vozišča, nato pa po makadamski bankini. Pri tem je s prednjim levim delom avtomobila trčil v drevo ob levi strani vozišča; po trčenju se je vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje telesno poškodovan. Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, vozniku je bila kasneje zdravniška pomoč nudena v ZD Ajdovščina. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev 37. člena ZPrCP) bo vozniku izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženo osebno vozilo

Včeraj, 14. septembra ob 13.43 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ajdovščini in v kateri je bila udeležena 24-letna voznica osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je voznica pravilno vozila po enosmerni ulici, pri tem pa spregledala manjši zid na desni strani in s prednjim desnim delom avtomobila trčila v zid. V nezgodi voznica ni bila poškodovana. Poleg policistov PP Ajdovščina so na kraju posredovale tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci ZD Ajdovščina. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

V prometni nezgodi na Sabotinski cesti udeležena dva kolesarja

Včeraj, 14. septembra ob 17.39 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na Sabotinski cesti (blizu poti na kolesarsko stezo) in v kateri sta bila udeležena dva kolesarja, oba stara 44 let. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da se je 44-letni kolesar (udeleženec) peljal po glavni cesti proti Solkanu. Približno sto metrov nižje od označbe na cestišču (pot na kolesarsko stezo) je drugi kolesar (povzročitelj), ki se je s kolesom peljal v smeri Goriških Brd, zapeljal preko polne črte na levo stran vozišča, kjer je kmalu zatem med obema kolesarjema prišlo do trčenja. Pri tem je bil eden izmed kolesarjev (udeleženec) predvidoma lažje poškodovan in je zaradi bolečin v ramenu poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na Goriškem iz dveh parkiranih vozil kradli različno orodje

Včeraj, 14. septembra popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino orodja iz dveh vozil, ki sta bili parkirani na notranjem dvorišču ene od gospodarskih družb na območju Kromberka. Po sedaj zbranih podatkih
je neznani storilec iz prvega odklenjenega vozila (kombija) odtujil baterijski brusilnik znamke Makita, iz kesona tovornjaka pa ukradel motorno žago znamke McCulloch. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda v višini približno 450 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavan primer mučenja živali na Cerkljanskem

Včeraj, 14. septembra, so policiste PP Idrija obvestili, da je neznani storilec zgodaj popoldne na območju naselja Šebrelje (Občina Cerkno) obstrelil psa (mešanec). Kasneje je omenjeni pes zaradi poškodb poginil. Glede omenjenega dogodka so policisti obvestili tudi pristojna pravosodne organe. Policisti PP Idrija v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici nadaljujejo s preiskavo navedenega primera v smeri suma storitve kaznivega dejanja Mučenje živali (po 341. členu KZ-1).

Povoženje divjadi

Včeraj, 14. septembra ob 19.43 uri, so policiste obvestili o povoženju divjadi na območju naselja Višnje (Občina Ajdovščina) s strani voznika osebnega avtomobila. Slednji je vozil po regionalni cesti Podkraja proti naselju Višnje. Med vožnjo na tej relaciji mu je z njegove desne strani na vozišče pritekla divjad (lisica) in jo zadel s sprednjim desnim delom avtomobila. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.