urednistvo@preteklih24.si

Lažni dimnikarji na delu

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 180 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 59 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 49 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 14. 9. 2020, od 6. ure in 15. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Otavic, Velikih Lašč, Trnovca in Ljubljane izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana, Alžirije, Maroka in Malija), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 1.500 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini na območju Most. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o izvedbi dimnikarskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z osebnim vozilom Volkswagen golf, karavan, rjave barve. Opis storilcev: moška stara okoli 40 let, visoka okoli 165 – 170 cm.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je na Troštovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar vozil v napačni smeri in se je umikal vozilu ki je pripeljal nasproti, zaradi česar je zapeljal na pločnik in trčil v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16. ure se je na pešpoti ob Kamniški Bistrici na območju Domžal zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu robu padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.