urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovana 14-letni mopedist in njegov 15-letni sopotnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 261 klicev, od tega 71 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 9 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 2 prometni nesreči III. kategorije, v katerih so se 3 osebe hudo telesno poškodovale,
– 4 povoženja divjadi,
– 4 kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 1- kršiteljico cestno prometnih predpisov so policisti privedli v postopek o prekršku na Okrajno sodišče,
– 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 3 požare.

Izpostavljamo:

DVA HUDO POŠKODOVANA

Včeraj, okoli 15.10 se je 14-letni mladoletni mopedist v Plintovcu vključeval levo, na regionalno cesto, v smeri Gradiške. Na zadnjem sedežu je nedovoljeno prevažal 15-letnega sopotnika. Ob vključevanju na regionalno cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in s tem izsilil prednost 36-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z njegove leve strani. Motorist je kljub zaviranju trčil v levi bočni del mopeda, nakar so vsi trije padli in obležali na vozišču.

V prometni nesreči sta se oba mladoletnika hudo telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Motorist se v nesreči ni poškodoval.

Policisti bodo mladoletnega voznika mopeda kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

MOTORIST SE JE HUDO POŠKODOVAL

Včeraj popoldan je 62-letni voznik motornega kolesa, na lokalni cesti izven naselja Spodnji Leskovec, zaradi nepravilne strani vožnje padel in se hudo telesno poškodoval.

Po padcu je svoje vozilo sam odpeljal na vikend, v SB Ptuj pa ga je nato odpeljala žena.

Policisti mu bodo v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

VOZNIK ZAČETNIK JE MED IZVAJANJEM UKREPA PREPOVEDI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Danes, okoli 2.45 je 19-letni voznik začetnik, ki so mu policisti 25. 8. 2020 že odvzeli vozniško dovoljenje, ukrep prepovedi vožnje pa mu je izrečen do 24. 9. 2020, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, v Slovenski Bistrici zapeljal s ceste in pristal v potoku. V vozilu je imel še dva sopotnika, vendar se v nesreči nihče ni poškodoval.

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil osebni avtomobil, ki je bil označen z registrskima tablicama, ki ne pripada temu vozilu, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,58 mg/l alkohola. Kot voznik začetnik bi moral biti popolnoma trezen.

Policisti ga bodo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Vozilu so mu zasegli.

PO AVTOCESTI VOZILA V NAPAČNI SMERI

Včeraj popoldan so cestninski nadzorniki na avtocesti A4 Gruškovje – Slivnica, pri Zaklu ustavili 64-letno državljanko Avstrije, ker na osebnem avtomobilu avstrijskih registrskih oznak ni uporabljala vinjete. Po postopku je voznica zavila v napačno smer avtoceste in v napačni smeri vozila proti Mariboru. Policisti so jo uspeli ustaviti pri bencinskem servisu v Podlehniku.

O njeni nevarni vožnji so policisti seznanili pristojnega tožilca, ki je podal usmeritev, da navedeno kršitev obravnavajo kot prekršek. Zaradi tega so policisti kršiteljico, skupaj z obdolžilnim predlogom, privedli v postopek k dežurni sodnici Okrajnega sodišča na Ptuju.

POŽIG

Sinoči, ob 22.44, so policisti bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil na leseni uti, velikosti okoli 4 x 4 m, ob objektu gostinskega lokala v Spodnji Ložnici.

Policisti so ugotovili, da so bili v uti spravljeni zabojniki za smeti ter odpadna plastična embalaža. Ogenj je izbruhnil v enem od zabojnikov, ki so zgoreli v celoti, ogenj pa se je razširil na opisano leseno uto, nato pa še na steno stavbe gostinskega lokala, nad katerim so tudi stanovanja oz. apartmaji, zagorelo pa je tudi leseno okno na skladiščnem delu objekta. Za čas požara so morali iz gostinskega objekta evakuirati 11 uporabnikov apartmajev.

Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 15.000 evrov.

Policisti so danes opravili ogled kraja požara. Ker sumijo, da je neznani storilec ogenj v zabojniku podtaknil, obravnavajo kaznivo dejanje požiga.